Jednostavna rolada od svinjskog filea za svečani stol

Ako želite iznenaditi svoju obitelj ukusnim i originalnim jelom od svinjetine, ovaj će vam se recept sigurno svidjeti. Kuhanje svinjetine punjene sirom i slaninom nije nimalo teško.

Evo potrebnih proizvoda za 4-6 porcija:

svinjetina bez kosti – 1 kg

slanina – 100 gr

svježi ili tvrdi sir – 150 grama

1 jaje

crvena i zelena paprika – po 1 komad

glavicu češnjaka

bijelo vino – 200 ml

nešto brašna

maslinovo ulje ili suncokretovo ulje

sol

papar

Faze u provedbi recepta:

Napravite duboke rezove po cijelom komadu mesa. Pospite ga solju i paprom. Zatim premažite razmućenim jajetom.

Na meso stavite tanko narezanu slaninu i naribani sir. Zatim dodajte prethodno narezanu i poprženu papriku (možete koristiti i papriku iz konzerve, ali u ovom slučaju izrezane trakice prethodno umočite u razmućeno jaje).

Pažljivo “zatvorite” rolu, fiksirajući odrezani rub drvenim ražnjićima ili čačkalicama.

Ponovno začinite solju i paprom. Umočite meso u brašno. Dodajte žlicu maslinovog ulja.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki