Mnogi prirodni proizvodi imali su druge namjene.
Konkretno, neki ljetni stanovnici aktivno koriste kvasac.
Ovaj pristupačan i prirodan proizvod ima značajan pozitivan učinak na razvoj mnogih usjeva, napominje Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak u internetskoj publikaciji BelNovosti, dizajner pejzaža i agronom.
Kako pravilno koristiti kvasac
Klasična verzija
Trebali biste odmah obratiti pozornost na klasike. Ovaj proizvod se najčešće koristi u dačama. Preporuča se standardno pakiranje suhog kvasca razrijediti u tri litre vode (tople, naravno). Dodamo i par žlica šećera.
Čekamo najmanje tri sata.
Nakon toga, dobiveni proizvod se otopi u 20 litara vode. Jedna biljka zahtijeva dvije čaše pripremljenog sastava.
Druga opcija sa suhim kvascem
Shema djelovanja ovog proizvoda bit će slična, ali recept i način pripreme su nešto drugačiji. Najprije je potrebno razrijediti žlicu šećera i paketić kvasca u dvije čaše vruće vode.
Nakon tri sata dodajte pola kante vode. Čekamo još par sati. Zatim uzmite 10 dijelova vode za jedan dio koncentrata.
Živi kvasac
Vrijedno je isprobati ovu verziju hranjive mješavine. Uzmite kilogram glavnog proizvoda i pomiješajte ga s 200 grama šećera u pola kante vode.
Čekamo oko 72 sata. Nakon toga uzmite kantu vode za jednu litru proizvoda.
Ranije smo govorili o tome koje vrste zelenila daju najraniju žetvu.