Voda za detoksikaciju – 10 ideja za sagorijevanje masti i mršavljenje

Voda za detoksikaciju, posebno kada je sami napravite kod kuće s voćem, povrćem, biljem ili začinima, trend je koji ostaje.

Sama voda može vas održati hidriranim, a dovoljno pijenja tijekom dana može vam pomoći u sagorijevanju masti i mršavljenju. Istraživanja su pokazala da voda to može učiniti povećavajući metabolizam, smanjujući apetit i poboljšavajući probavu. Dakle, kada u vodu dodate dodatne sastojke poput voća ili bilja, svojoj čaši samo dodajete više potencijalnih zdravstvenih koristi.

Međutim, važno je razumjeti što detox voda jest, a što nije. To može biti jednostavan, jeftin način da ostanete hidrirani i dobijete korisne vitamine i minerale, što zauzvrat može pomoći u sagorijevanju masti. Ono što nije, jest “brzo rješenje” ili dijetetsko čišćenje koje može ubrzati proces kojim se vaše tijelo prirodno oslobađa od toksina. Također je vrijedno napomenuti da ako dodate malo arome, veća je vjerojatnost da ćete piti vodu tijekom dana, a to je samo po sebi prednost.

Voda za detoksikaciju – 10 ideja za sagorijevanje masti i mršavljenje

1. Grejp i menta

Grejpfrut i menta čine osvježavajuću kombinaciju vitamina i minerala. Utvrđeno je da grejp pomaže u mršavljenju, posebno u gubitku sala na trbuhu, zbog svojih fitokemikalija, prema studiji objavljenoj u Metabolizmu. Voda s grejpom sama po sebi bila bi izvrstan način detoksikacije i sagorijevanja masnoća, ali kad ubacite malo mente, dobit ćete nalet okusa.

2. Limun, limeta i kumin

Možda ne mislite na kumin kao osvježavajuću vodu s okusom, ali istraživanje je pokazalo da kombinacija limete i kima može imati zdravstvene prednosti. Prema jednoj studiji, oni koji su jeli limetu i kumin (visoke doze) zajedno tijekom osam tjedana iskusili su pozitivne rezultate u gubitku težine i smanjenom BMI-u. Isti ispitanici također su nakon eksperimenta imali niže razine LDL kolesterola.

3. Borovnica i limun

Borovnice su pune korisnih biljnih spojeva, a jedan od najjačih je pigment koji se zove antocijanin. Prema izvješću objavljenom u časopisu Advances in Nutrition, antocijanin nije povezan samo s boljim upravljanjem tjelesnom težinom, već je također otkriveno da pomaže u smanjenju rizika od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.

Istraživanje o limunu i mršavljenju malo je neuvjerljivije, ali ono što znamo jest da ako dodavanje limuna u vodu za detoksikaciju dovodi do toga da pijete više, onda vam to zauzvrat može pomoći da izgubite više kilograma.

4. Naranča, limun i menta

Svo voće sadrži ono što je poznato kao polifenoli, koji su vrsta prirodnog biljnog spoja, ali polifenoli citrusa su posebno povezani s mršavljenjem i regulacijom težine. Kako biste imali koristi od toga na jednostavan način, skuhajte si čašu vode s narančom, limunom i mentom.

5. Borovnica i tamjan

Borovnice su jedno od najzdravijih voća koje možete kupiti. Imaju malo kalorija i šećera, ali su prepuni antioksidansa. Istraživanje je također otkrilo da se konzumacija borovnice može povezati sa smanjenjem masnoće i osjetljivošću na inzulin, što je čini odličnim pratiocem vaše redovne čaše vode. Dodajte mentu za dodatni okus i prirodni osvježivač daha.

6. Limun, celer i krastavac

Možda će na prvu zvučati kao čudna kombinacija, ali čaša vode od krastavca, celera i limuna može pružiti piće za gašenje žeđi koje također može pomoći vašem tijelu da se prirodno detoksificira.

Celer možda nije baš zadovoljavajućeg okusa, ali zbog visoke razine kalija otkriveno je da pomaže smanjiti zadržavanje vode i smanjiti nadutost.

7. Anemona, krastavac i diosmos

Kivi ne samo da će vam pomoći da zasladite vodu bez dodanog šećera, već je istraživanje otkrilo da je ovo voće povezano sa smanjenjem tjelesne masnoće i smanjenjem upale. Pomiješajte kivi s krastavcem i mentom za prirodno osvježavajuće piće.

8. Mango i đumbir

Mnoga su istraživanja otkrila da je korijen đumbira povezan s mršavljenjem i borbom protiv upala. Za slatki okus prirodnih šećera dodajte malo manga u vodu.

9. Kurkuma i limun

Studija objavljena u Frontiers in Pharmacology otkrila je da je kurkumin (glavni spoj pronađen u kurkumi) povezan s većim smanjenjem tjelesne težine i BMI-a kod pacijenata s postojećim metaboličkim sindromom. Kako biste uživali u ovim prednostima, probajte ovaj napitak s toplom vodom umjesto s hladnom.

10. Ananas i đumbir

Ako tražite drugi način da uživate u prednostima mršavljenja i protuupalnim svojstvima đumbira u vodi, pokušajte dodati svježe kriške ananasa, koje će prirodno zasladiti vaše piće i dati mu ljetni ugođaj.

priče o zdravlju.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki