Organizacija kuhinje: 6 savjeta za pravilno skladištenje malih kućanskih aparata

Napravice su izumljene kako bi nam olakšale svakodnevni život. No, što se više povećavaju, to ih je teže pravilno organizirati u našoj kuhinji, pogotovo ako imamo mali pult. Aparat za filter kavu, aparat za espresso, mikser, blender, procesor hrane, toster, friteza neki su od malih kućanskih aparata koji su nam potrebni svaki ili gotovo svaki dan. Kako ćemo ih organizirati na najbolji mogući način, ovisno o tome kako ih koristimo?

Pravilo “jednom tjedno”.

Stručnjaci kažu da bi gadgete koji se koriste više od jednom tjedno trebali naći na pultu, dok one koje koristimo rjeđe možemo držati u ormarima ili ladicama.

Najteže uređaje treba pohraniti nisko

Sigurnosno pravilo za vaše gadgete. One koje su prilično teške treba spremiti na mjesta gdje ih možete lako dosegnuti. Na primjer, ako stroj za obradu hrane spremate na visoki hladnjak, trebat će vam ljestve da do njega dođete i tako riskirate nesreću kada ga prenosite do radne površine.

Kutni ormarić

Odaberite određeni ormarić za pohranjivanje malih kućanskih aparata. Kutni ormar je sve što vam je potrebno da imate sve potrebne dodatke koji vam olakšavaju kuhanje.

Još jedna ostava

Ako je vaša kuhinja vrlo mala, onda neke uređaje koje ne koristite često možete smjestiti u drugu prostoriju, gdje imate odgovarajući prostor za pohranu. Ali budite oprezni, ako skupljate stvari iz svih svojih soba, one moraju biti pravilno organizirane kako biste ih mogli pronaći.

Posebna polica za vaše uređaje

Ako nemate mjesta na pultu, onda možete kupiti dodatni komad namještaja koji će vam dobro služiti jer može poslužiti kao prostor za odlaganje svih vaših kućanskih aparata.

Budite oprezni sa svojim utičnicama

Svi mali kućanski aparati imaju utičnice koje moraju biti organizirane na odgovarajući način kako bi bili funkcionalni i ne zauzimali previše prostora. Možete pronaći strujne trake za organiziranje svojih gadgeta, a tu su i razni gadgeti koji vam pomažu organizirati i sakriti ih.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki