Boja očiju i percepcija osobe od strane drugih: kako su međusobno povezani

Mnogi ljudi ne pridaju nikakvu važnost boji očiju. Gotovo svakoj osobi se čini da ovaj detalj njegovog izgleda ne igra nikakvu ulogu, da se ne isplati ni usredotočiti na njega.

Ali praksa pokazuje da ne biste trebali biti toliko ravnodušni prema boji irisa.

O tome ovisi kako drugi doživljavaju pojedinca. Dalje će se raspravljati o vlasniku koje boje očiju i koje karakteristike društvo pripisuje.

Smeđa

U društvu se smatra da osoba sa smeđim očima ima visoku razinu inteligencije. Također se smatra prijateljskim i susretljivim, nekim kome se možete obratiti sa bilo kojim zahtjevom.

Svakome će rado izaći u susret na pola puta, učinit će sve što je u njegovoj moći da pomogne drugima, poboljša kvalitetu nečijeg života, da nekome podari pozitivne emocije.

vid
Fotografija: Pixabay

Plava

Privlačna osoba je netko tko ima plave oči. Svatko će takvu osobu smatrati zgodnom i zanimljivom. Ali nitko ga neće nazvati dobrim. Svima će djelovati hladno, pomalo povučeno i ravnodušno.

I nikome se neće učiniti pametnim, jer će rijetko izraziti svoje mišljenje i uglavnom će šutjeti. Ali takav dojam je pogrešan.

Stvar je u tome što je plavooki pojedinac jednostavno skroman i radije zadržava svoje gledište za sebe kako ne bi izazvao sukob.

Zelje

Vlasnica ove boje očiju sigurno će biti zavodljiva i seksi drugima. Zelenooka osoba će djelovati izvanredno, maštovito, kreativno.

Uz sve to, često će pokazati svoju sebičnost, fiksaciju isključivo na svoje interese i poslove. Oni okolo će to primijetiti, ali svi će pojedincu oprostiti takvo ponašanje, jer će ih uvijek šarmirati.

Sivo

Vlasnik takve šarenice u svima će pobuditi sumnju i činit će se opasnim. Ali zapravo će se takav pojedinac jednostavno izdvojiti od ostalih, jer su sive oči rijetke.

Imat će osobine na koje će moći biti ponosan, a koje će mu omogućiti da pomaže drugima i čini im život boljim.

Kao što vidite, drugi osobu procjenjuju po očima. Naravno, ne pretpostavljaju sve točno, ali ipak vide glavne točke.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki