Tlo je rahlije, boja crnja, a crva ima more: što iskusni vrtlari rade s gredicama kad dođe jesen

Sigurno je reći da su oni ljetni stanovnici čije su parcele potpuno crna zemlja vrlo sretni. Međutim, kao što i sami razumijete, sreća se ne smiješi svima.

Stoga ponekad morate uzeti stvar u svoje ruke i, kao u ovom slučaju, raditi s glinom ili kamenim tlom koje je slabo hranjivo.

Naravno, možete dovesti nekoliko automobila s gnojem ili kompostom na svoju parcelu i istovariti ga u vrtu, ali takva će vas ideja koštati prilično novčića.

Umjesto toga, pokušajte krenuti drugim putem i besplatno poboljšati svoje tlo.

Najbolje je to učiniti u jesen, jer će vam trebati “materijali” poput lišća, borovih iglica i šumskog humusa.

Jagode u zemlji
Fotografija: © Belnovosti

Slažete se, ne morate platiti da odete u šumu i skupite navedene “sastojke” u vrećice i kante.

Također ćemo podijeliti korisne savjete o tome gdje je bolje potražiti ovu dobrotu: prema iskustvu ljetnih stanovnika koji prakticiraju ovu metodu iz godine u godinu, većina izvrsnog humusa može se naći ispod starih borova, tik uz deblo.

Po povratku kući, moći ćete izliti prikupljene “darove šume” na gredice i u staklenik. Vrtlari kažu: kultivirane biljke neće rasti ništa gore nego na gnoju.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki