Stvari za koje svaka kći treba zahvaliti svojoj majci




Foto: iStock/Gulliver

Draga mama,

Hvala ti što si moj najbolji prijatelj.

Hvala ti što si mi pokazao kako je svaki dan ustati i biti ponosan na ono što radiš na poslu. Hvala vam što nikada niste koristili riječ “umoran” kao ispriku za nespremanje večere. Hvala ti što si me natjerao da svaku večer sjednem s tobom i tatom i pitaš me kakav mi je bio dan. I hvala vam što nikada niste uzeli “ne sjećam se” ili “ništa” kao odgovor.

Hvala ti što si znao da nešto nije u redu prije nego što sam to rekao. Za slušanje svih mojih problema i za to što ih nikad ne činiš trivijalnim. Hvala vam što ste mi pomogli pronaći rješenje. Da si uvijek tu za mene kada znam da imaš mnogo veće probleme koje treba riješiti.

Hvala ti što si mi omogućio djetinjstvo u kojem mi, iako si imao financijskih problema, nikad nisi rekao jer si želio da ostanem dijete što je duže moguće. Hvala vam što ste se trudili da me pošaljete na sveučilište. I hvala ti što si mi rekao da ako ne želim učiti, u redu je sve dok se zaposlim ili radim nešto što volim. Hvala ti što podržavaš sve moje snove.

Hvala vam što ne samo kažete da ste dobra majka, već to i dokazujete svojim djelima. Da mi je davao savjete kad sam bila tinejdžerica, da me vodio na razne tečajeve i sportove. Hvala vam što uvijek dolazite na moje nastupe i važne događaje u školi.

Hvala ti što me uvijek motiviraš da dam sve od sebe, ali nikad da težim nestvarnom savršenstvu.

Hvala ti što si me naučio kako izgleda prava ljubav. To što se s vremena na vrijeme svađam s mužem znači da imamo normalan odnos. Hvala ti što si me naučio da se ne skrasim s muškarcem koji nije spreman odustati od jurnjave za drugim ženama. Da se ponekad moraš potruditi da dobiješ nešto što želiš. Hvala ti što si mi pokazao da ljudska prošlost treba ostati u prošlosti jer su samo sadašnjost i budućnost važni.

Hvala ti što si me naučio da sebe stavim na prvo mjesto. Da mi nije dopustio da odustanem, čak ni kad sam to jako željela. Hvala ti što si me naučio razliku između odustajanja i odlaska od nečega što me više ne čini sretnom. To što mi je stalno govorio da to što se nekome ne sviđa nešto što radim ili govorim ne znači da nije vrijedno toga.

Najviše od svega, hvala ti što si me volio od trenutka kada sam rođen i uvijek vjerovao da sam predodređen za velike stvari. Jer ti vjeruješ u mene, ja vjerujem u sebe.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki