Dječji bazar zanimanja




Foto: iStock/Gulliver

Drugu godinu za redom održat će se Dječji bazar zanimanja u sklopu projekta „Ponosan sam na rad svojih roditelja“ Bugarske mreže Globalnog dogovora UN-a. Novo izdanje događanja trajat će dva dana, a djeca će se susresti s više od 25 stručnjaka iz različitih područja. Bazar će biti 25. i 26. novembra od 10 do 16 sati u Narodnoj palači kulture.

„Odabir zanimanja, a samim tim i smjera u školi, izuzetno je težak proces i za djecu i za roditelje. Stoga na Dječjem bazaru nastojimo djeci dati jasnu predodžbu o suštini različitih profesija od najranije dobi”, poručuju organizatori iz Bugarske mreže Globalnog dogovora. „To je cilj ne samo Bazara zanimanja, već i cijelog projekta „Ponosan sam na rad svojih roditelja“. Provodi se u ispunjavanju jednog od globalnih ciljeva za održivi razvoj “Kvalitetno obrazovanje”, koji je uključen u strateški plan bugarske mreže. Sastoji se od pružanja uključivog i jednako kvalitetnog obrazovanja i poticanja mogućnosti cjeloživotnog učenja za sve. Upravo to želimo postići realizacijom ovog projekta“, dodaju.

Program manifestacije planiran je u dva dijela – bazar zanimanja u Mramornom foajeu NDK i predavanja specijalista iz različitih oblasti koja će se održati u dva odvojena prostora na mezaninu pored Mramornog foajea.. Sajam zanimanja namijenjen je djeci starijoj od 7 godina, a predavanja su namijenjena djeci starijoj od 10 godina.

Sva djeca moći će posjetiti praktične kutke Bazara, gdje će moći naučiti što u praksi rade inženjeri, kemičari, farmaceuti, programeri itd. Tamo će pronaći razne instalacije, modele, 3D printere, zabavne zadatke, kvizove, demonstracije, knjige, brošure i druge materijale. Predavanja, koja će voditi stručnjaci iz različitih područja, bit će 22 dnevno i namijenjena su djeci starijoj od 10 godina. Predavači će djeci odgovoriti na sva pitanja vezana uz profesiju – koja je korist od nje, kakve su mogućnosti realizacije, gdje se obavlja, koja znanja i vještine zahtijeva, koje su joj prednosti, koje opasnosti krije .

Tijekom bazara djeca će upoznati stručnjake koji rade u tvrtkama koje sudjeluju u projektu. Mališani će moći doznati pojedinosti o brojnim drugim zanimljivim zanimanjima poput glumaca, arhitekata, gorskih spašavatelja, veterinara itd.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki