Ozbiljna veza: 5 pitanja koja trebate postaviti prije nego što je započnete

Par započinje ozbiljnu vezu kada oba partnera shvate da su spremni na to, da žele preuzeti odgovornost za sreću onog drugog. Za početak takve veze nije dovoljno samo donijeti odluku: prije toga partneri moraju puno naučiti jedno o drugome.

Da, tijekom njihove romantične veze ljubavnici su se zbližili i naučili nešto o sebi i jedno o drugome. Ali ovo nije dovoljno.

Prije nego što se upustite u ozbiljnu vezu, važno je razjasniti neka pitanja.

Što ti se ne sviđa u vezi?

Bolje je rješavati probleme u početnoj fazi, prije nego što odu predaleko.

Bit će bolje za oba partnera ako se sva pitanja riješe. To će smanjiti broj sukoba u budućnosti i ukloniti tlo za njih.

partneri
Fotografija: Pixabay

Jeste li zadovoljni svojom financijskom situacijom?

Pitanja o novcu i blagostanju ne postavljaju se u svakoj obitelji. Ali ovo je uzalud. Važno je razumjeti koja je razina prihoda prihvatljiva za svakog od partnera, kako će se novac raspodijeliti i tko će njime upravljati.

Partneri će se još morati prilagoditi jedno drugome, no razgovor o ovoj temi barem će razjasniti cjelokupnu sliku. Zanimanje za ovu temu ne govori o komercijalnosti, kako mnogi misle, već o ozbiljnosti namjera.

Trebate li ozbiljnu vezu?

Partner bi iz pristojnosti mogao pristati na ozbiljnu vezu. Zapravo, možda ga ne zanimaju. Važno je to shvatiti prije nego što im se pridružite, kako u budućnosti ne bi došlo do bolnog razdvajanja.

Ako se pokaže da vašem partneru nije potrebna ozbiljna veza, onda je bolje da ga pustite i ne mučite ga pritiskom.

Postoje li bivši koje ne možete zaboraviti?

Ponekad osoba zaroni u novu vezu kako bi zaboravila svoju bivšu ljubav. Takve veze ne mogu biti sretne jer se ne temelje na toplim i iskrenim osjećajima prema partneru.

Osoba koja želi zaboraviti svoju bivšu ljubav ne zanima s kim će i kakav će odnos imati: važno joj je da postigne svoj cilj. S takvom osobom nikako ne biste trebali započeti ozbiljnu vezu, jer će ona završiti kada zaliječi stare rane.

Imate li želju imati djecu?

Po ovom pitanju partneri mogu imati različite stavove o tome kada i koliko djece imati i kako ih odgajati. Ali oboje bi trebali imati želju imati ih ili ne.

Ako jedan od partnera ne želi dijete, ne treba misliti da će se s vremenom predomisliti ili popustiti pod pritiskom rodbine. Ovo se nikada neće dogoditi.

Ako odgovori vašeg partnera na gornja pitanja nisu zadovoljavajući ili alarmantni, onda je bolje da ne razmišljate o ozbiljnoj vezi s njim. Trebali biste pronaći osobu s čijim ćete stavovima biti zadovoljni, čiji karakter neće izazvati iritaciju. Samo u ovom slučaju možete računati da će budućnost para biti sretna.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki