Ne znaju svi, ali možete pripremiti izvrsnu poslasticu čak i koristeći običnu salamuru.
Postupak je jednostavan i zahtijeva malo sastojaka.
Sastojci
- brašno – 5 čaša;
- salamura – 1 staklo;
- biljno ulje – 1 šalica;
- šećer – 1 staklo.
Preporučljivo je pripremiti sodu bikarbonu. Za takav broj komponenti dovoljna je samo jedna čajna žličica rasutog proizvoda.
Kako napraviti kolačiće sa salamurom
Salamura se mora pomiješati sa sodom i šećerom. Nakon što je masa dobro izmiješana, možete joj dodati biljno ulje.
Zatim je potrebno dodati prosijano brašno. Bolje je to učiniti u dijelovima kako se ne bi pojavile grudice.
Gotovo tijesto mora biti mekano, podatno i neljepljivo. Radni dio treba razvaljati, a zatim se iz njega pomoću kalupa mogu izrezati kolačići.
Poslasticu trebate peći ne više od 15-20 minuta na 190 stupnjeva. Važno je zagrijati pećnicu.
Prije posluživanja kolačići će biti ukusniji ako ih ukrasite šećerom u prahu.
Ranije smo vam rekli kako napraviti mirisne kolačiće od đumbira.