Kasno majčinstvo: 3 neporecive prednosti

Postoji mišljenje da djecu treba rađati u ranoj dobi, jer će u ovoj situaciji biti manje rizika. Treba napomenuti da u ovome ima istine, da su mladi ljudi u većini slučajeva zdravi i rađaju istu djecu.

Ali ne vrijedi kasno majčinstvo smatrati univerzalnim zlom.

Činjenica je da ima puno prednosti. Najosnovniji od njih bit će razmotren u nastavku.

Kasne majke žive duže

Porođaj je postupak pomlađivanja. Hormonalne promjene koje se događaju tijekom trudnoće povoljno utječu na zdravlje i dobrobit majke ako je u odrasloj dobi.

Sve to omogućuje ženi da vodi aktivan životni stil i zbog toga živi duže.

Majka
Fotografija: Pixabay

Kasna djeca su viša i pametnija

Svaka majka sanja o visokom i lijepom djetetu. Ona koja je taj status stekla u zrelijoj dobi ima dobre šanse da ostvari svoje snove.

A mentalne sposobnosti djeteta koje rodi zrela žena bit će za red veličine veće od onoga koje rodi mlada majka. Zakašnjelo dijete dobro će ići u školi i zadovoljit će roditelje tempom svog razvoja.

To će se dogoditi jer mu je zrela majka prenijela svoje gene, svoje sposobnosti, koje je do svoje dobi razvila u sebi.

Majke koje kasne imaju više energije

Ako je dijete bilo željeno i dugo očekivano, tada će majka jednostavno lepršati okolo, radovati se i doživljavati poteškoće s osmijehom na licu.

Lako će se nositi sa zadacima koji se pojave, uložit će trud, ali se pritom neće iscrpljivati. U tome će joj pomoći njezino raspoloženje i odsutnost drugih poslova, na primjer, onih vezanih uz izgradnju karijere, jer su one već davno obavljene.

Majka će svu svoju pažnju usmjeriti na bebu, što će koristiti i njoj i njemu.

Uz suvremenu razinu medicine i nove tehnologije, kasna trudnoća nije problem. Postala je stvarna, a rizici povezani s njom znatno manji. Svaka žena ne samo da može zatrudnjeti u kasnijoj dobi, već i roditi zdravo dijete.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki