Pravi muškarac će te natjerati da letiš, puziš, da…

Pravi muškarac je poput vaše omiljene bluze u neurednom ormaru. Znaš da je tu negdje, ali nikad ga ne možeš pronaći kad ti zatreba. Prolaze vam kroz ruke desetke odjeće. Sa sadržajem pamuka koji ne odgovara sezoni i bojom koja ne odgovara vašoj kosi. Sigurni ste da vam neće pristajati, ali isprobajte ih. Za svaki slučaj.

Prvo, privlačite ljubav opsesivnog muškarca koji vam nudi svoj svijet na pladnju i vaš svijet, i bilo koji svijet koji želite. On vrti njihove hemisfere na vršcima prstiju, a ako ga natjerate da napravi piruetu pa s njima u split dip, on to i učini. Ne ispuštajući ih. Ali uvijek je pogrešno.

A onda naiđete na samoživog ljubavnika koji mukotrpno ispisuje ženska imena kao što zatvorenik urezuje obrise svojih dana iznad kreveta. Ostavite ga, a on vam ostavi nekoliko ogrebotina koje kiša izbriše. Već sljedeći dan. Zatim obuvate čizme narcisoidnog muškarca dok on uživa u svom odrazu u ogledalu. I procjenjuje pristaje li boja vaše kose njegovim očima, te status vašeg prezimena na njegovoj slici. Sve dok vas konačno nije uvjerio da zapravo više volite biti bosi.

Pravi muškarac te ne uvjerava ni u što. Ne miješa se i ne inzistira. Pojavljuje se baš kad se najmanje nadate. S aromom breskve, kiše i kolača od vanilije, iznenada izroni pred vama. Ne pomišlja ostati. Ali njemu se ne žuri otići. U vaš svijet ulazi neprimjetno, poput oblačića dima cigarete u restoranu. Prelazi vas na prstima bez žurbe, a pokreti su mu precizni i točno u cilj. Kao precizno programirani stroj.

Pravi muškarac nema lice. Jer nije bitno kako izgleda. Ima karakter i principe napete poput struna Stradivarijeve violine. Razlikuje se od svih drugih po tome što će vas potpuno promijeniti. To će preurediti cijelu vašu mentalnu slagalicu. Natjerat će te da letiš, puziš, uvlačiš se i izlaziš iz groba, gledaš očima gladnog psa lutalice. I to s puno ljubavi.

Pravi muškarac vam neće ispuniti želje. Čak i suprotno. Natjerat će vas da odete u planine, čak i ako mrzite snijeg. Surfat ćete čak i ako ne možete. Viski ćete piti u velikim gutljajima, iako više volite ruma nametljivu sladu ćete progutati s osmijehom. Učinit će te ljubomornom ako nisi. Pregledati njegovu poštu, iako to prije njega ne biste učinili. Mrziti sebe. Pratiti zvona u njegovom glasu i po njima pogađati boje njegovih raspoloženja.

Pretvorit će vas iz divlje životinje u bezopasnu bubu – u nekoliko sekundi. Riječima ili djelima. Ili nedostatak istih. Zbog njega ćete biti ljubazni, nježni, bijesni, slabi. To će vas preoblikovati i učiniti potpuno novim. Da te pažljivo smjeste u kutiju s etiketom i nikad je više ne otvore.

Njegov cilj nije patnja. Suze neće pomoći, jer te ne voli vidjeti slabu. On želi da idete do kraja u svemu. Vrhom cipele dotaknuti rub i razvući granice svojih mogućnosti kao da igrate lastiš. Ako možete položiti test, moći ćete ga zadržati uz sebe. Za drugi dan. Ili tjedan dana. Nema načina da znaš. Jedino u što ste sigurni je da se dosada nikada neće preseliti između vas.

Jer onog trenutka kada ona dođe, njega više neće biti. Ali ne s drugom ženom. Pravi muškarac bira dugo i sporo. Kolekcionar je skupocjenih slika. Nikad ne mari za količinu. Jer je siguran da je u vremenu kada s nekim možeš spavati, a da mu ne znaš ime, puno vrednije odbiti nego iskoristiti. I zato što mu je cilj igrati s dostojnim protivnikom, a ne laka pobjeda.

U susretu s pravim muškarcem rasteš deset godina za jednu. Bitka je uvijek neravnopravna jer dok vi u nju ulažete cijelo srce, protivnik u nju ulaže svoj kao igla britki mozak. On se pojavljuje i uči te da je ljubav bez boli poput panoramskog kotača bez pokretača.

Kad je održao lekcije, odlazi. Obavezno. Način na koji se pojavio – kao pramen dima koji se rastapa u zraku. Ono što vam ostavljam je ljubav prema igri i želja za više. Od istog. Kao i uvjerenje da pravi muškarac nije niska lopta. I ne možete ga uhvatiti a da ne promijenite hod.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki