Ovi kroasani od jaja, slanine i graha toliko su zasitni i ukusni da mogu biti puni obrok za doručak.
Materijali
Porcije: 4
16 trakica slanine
4 kroasana s maslacem prerezana na pola
100 gr. cheddar, sitno naribani
400 gr. bijeli grah, iz konzerve, ocijeđen
malo Worcestershire umaka
malo ljutog kečapa ili ljutog umaka po izboru
4 jaja
e.p. maslinovo ulje
sol, crni papar
Postupak
Ispecite trakice slanine na roštilju ili ih pecite dok ne postanu hrskave. Zagrijte pećnicu na 200°C na zraku.
Kroasane premjestiti u lim za pečenje obložen neprianjajućim papirom, prerezati vodoravno, slaninu, sir i mahune podijeliti na pola, posuti s malo Worcestershirea i ljutog kečapa ili nekog drugog ljutog umaka. Zatvorite kroasane i pecite ih 10-15 minuta dok se sir ne otopi.
Jaja ispecite na laganoj vatri u neprianjajućoj tavi na malo maslinovog ulja, posolite i popaprite te ih stavite na kuhinjski papir da se ocijede. Kroasane napunite jajetom i poslužite odmah.
časopis za masline.gr