Tatine lekcije iz ljubavi




Fotografija: Thinkstock/Gulliver

U životu djevojke njen otac igra glavnu ulogu. On je taj koji je može naučiti kako se nositi sa životnim poteškoćama, kako cijeniti male stvari, kako se boriti za ono što najviše želi i nikada ne odustati.

Otac je taj koji svom djetetu daje neke od najvrjednijih lekcija. Tmože naučiti svoju kćerkicu kako da se zaštiti od svih onih muškaraca koji će je pokušati povrijediti, ukrasti joj srce i zatim otići. Također kako biste joj pomogli da upozna svog princa među mnogim žabama, pronađite onog dječaka koji će je istinski voljeti i zadržite ga.

Evo nekoliko ljubavnih lekcija očeva prema njihovim dragocjenim kćerima:

1. Čovjekove namjere nisu dovoljne, pa pripazite na njegove postupke

Nikada neću zaboraviti tatine riječi da nije važno što osoba kaže da će učiniti za tebe, nego što zapravo čini. Svatko je jak u govoru, ali malo ih je u djelu. Teško je pronaći takvu osobu, ali nije nemoguće.

Princ ne priča puno, on glumi! Neće vam gubiti vrijeme praznim obećanjima kao većina muškaraca, već će vam dokazati svoju ljubav.

2. Muškarci će se ponašati prema vama onako kako im dopustite

Ova se lekcija zapravo može primijeniti na gotovo sve veze u životu, ne samo s muškarcima, već i s prijateljima. Nitko se prema vama ne može ponašati loše ako mu vi to ne dopustite.

Prije svega, čovjek mora poštovati sebe da bi ga drugi mogli poštovati.

Zato muškarcima morate pokazati da se s vama ne mogu igrati jer bi inače mogli izgorjeti.

3. Ne možete se zaljubiti u “potencijal”

Tata me naučio da trebam prihvatiti i cijeniti ljude onakve kakvi jesu, u sadašnjem trenutku. S vremenom su možda puno postigli, razvili se ili obrnuto, ali to je nešto što ne možete predvidjeti.

Vidjeti potencijal u ljudima je dobro, ali ne i zaljubiti se u njih. Ljubav znači voljeti i prihvatiti osobu pored sebe onakvu kakva jest, a ne željeti je mijenjati ili sanjati što bi nakon vremena mogla postati.

4. Kakva je osoba muškarac kraj tebe možeš zaključiti po tome kako se ponaša prema majci i bližnjima

Ako čovjek ne poštuje svoju obitelj, ženu koja ga je rodila i ljude koji su ga odgojili, kako hoćeš da ja poštujem tebe?

Stoga biste trebali paziti kako se ponaša sa svojim najbližima. Ne govorimo o tome da je mamin sinčić ili da se ne može odvojiti od roditelja, nego kako o njima razgovara, traži li ih, voli li ih i poštuje.

Bolje je da nemate posla s osobom koja je okrenula leđa obitelji pa isto može učiniti vama.

5. Ne pokušavajte promijeniti muškarca, već pogledajte hoće li se on sam promijeniti za vas

Ako započnete vezu misleći koju ćete manu svog prijatelja promijeniti, čega ćete ga se odreći ili čemu ćete ga naučiti, najveća je greška.

Ljubav znači prihvatiti osobu s dobrim i lošim osobinama, a ne željeti je mijenjati. Ako te dovoljno voli, ako stvarno želi provesti život s tobom, ako je tvoj princ, promijenit će se. I to u pozitivnom smjeru.

On će se zbog vas odreći nekih stvari, zanemariti čak i sebe, raditi kompromise, ali i vi morate učiniti isto.

Jer za ljubav je potrebno dvoje ljudi koji jednako daju više ne tražeći ništa zauzvrat.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki