Savjeti sretnih baka njihovim unukama




Foto: iStock/Gulliver

Mnoge žene strahuju od starosti. Misle da im se, kad ostare, pojave bore na licu, da više neće biti lijepe ni sretne.

Pa da, ne možemo vječno biti mladi, ali to ne znači da starost ne možemo dočekati s osmijehom na licu.

Evo nekoliko savjeta nekih stvarno sretnih baka koje su prošle puno toga u životu:

Djevojke, zapamtite da su godine samo broj koji ne može definirati vašu bit

Ne razmišljaj o starenju, ne brini za budućnost. Svaka briga je bora više na licu. Živi u sadašnjosti. Izađite iz kuće i prošećite. Pronađite svoj hobi – spasit će vas od rutine.

Prihvatite promjene godina s osmijehom

Pokušajte uvijek razmišljati pozitivno i tražiti dobro u svakoj životnoj situaciji. Svaka godina te čini mudrijim, a nikako starijim ili ružnijim. Baš suprotno! Godine te izgrađuju kao osobu i čine te pravom ženom.

Ne bacajte novac na nove cipele i torbe

Kad ćeš ikada čuti muškarca da kaže, vidi, kakve lijepe cipele ima ta riba? Muškarci gledaju vaše noge, vaše lice, vaš osmijeh i manire. Stoga pokušajte biti prava dama i pokazati svoju ljepotu ne odjećom i obućom, već postupcima i ponašanjem.

Imajte djecu kada se osjećate spremni

Ni u kom slučaju ne žurite! Pravo vrijeme ne postoji.

Djeca su divna stvar, ali su i odgovornost, i to velika. Prvo proživite svoju mladost, a zatim upoznajte osobu uz koju se osjećate voljeno i sigurno. Izgradite svoj život, posložite prioritete, napravite karijeru, a tek onda donesite važnu odluku o djetetu.

Njegujte svoju obitelj

Uvijek će biti tu za tebe i uvijek te podržavati. Nikad ne okrećite leđa rođacima i prijateljima. Njegujte ljude koji su vam najbliži. Ne gubite vrijeme s dosadnim ljudima ili onima koji vas ne cijene. Vrlo je važno koga puštate u svoj život, a koga ostavljate u njemu.

Zapamtite da nakon 30 postajete prava žena

Tada je vaš premijer. Pokažite svijetu svoju ljepotu i snagu. Nikada ne govori loše o drugima ili sebi. I nemojte ni pomišljati. Smijte se češće. Brinite o svojoj koži, svom tijelu, svom zdravlju!

Ne shvaćajte sve previše ozbiljno

Naučite se prema sebi odnositi sa samoponižavanjem. Imaj smisla za humor. Nemojte se uvrijediti. Češće se šalite i smijte.

Što god vam rekli, što god vam se dogodilo, ne očajavajte, tražite pozitivnu stranu stvari. Volite od srca, smijte se, šalite i opraštajte!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki