Koja se biljna ulja smatraju najštetnijima: iznenadit ćete se

Izuzetno je teško zamisliti kulinarski proces bez biljnog ulja, budući da je komponenta neophodna za pripremu većine hrane s kojom smo upoznati.

Budući da se proizvod aktivno koristi, važno je odabrati najsigurniju i najzdraviju opciju.

Koja se ulja smatraju najštetnijima?

Od sjemenki suncokreta

Za mnoge je ovo ulje glavno, jer se smatra najjeftinijim. Zaista je odličan za prženje jer može podnijeti visoke temperature.

Međutim, vrijedi zapamtiti sastav.

ulje
Fotografija: © Belnovosti

Zbog činjenice da je suncokretovo ulje izvor omega-6, proizvod može dovesti do bolesti srca, kažu stručnjaci. Značajno se povećava i rizik od raka.

Kukuruzno ulje

Mnogi su ovaj proizvod smatrali izvrsnom međuopcijom između jeftinog i štetnog suncokretovog ulja i zdravog, ali skupog maslinovog ulja.

Međutim, kukuruzno ulje također je izvor omega-6. Vjeruje se da ulje može negativno utjecati na stanje jetre.

Ulja kokosa i soje

Sojino ulje se ovdje rijetko nalazi, ali u nekim kulinarskim tradicijama ono je glavno. Ovaj proizvod može uzrokovati dijabetes i metaboličke poremećaje.

A kokosovo ulje uopće nije tako sigurno kao što se vjerovalo dugi niz godina. Proizvod može dovesti do značajnog povećanja razine kolesterola.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki