Sendviči s papalinama jednostavan su, ali vrlo ukusan međuobrok. Budući da se male zlatne ribice slažu s brojnim namirnicama, sendviče možete pripremiti s crnim ili bijelim kruhom, raznim povrćem, sirevima i namazima. Veliki broj recepata s različitim mogućnostima kuhanja omogućuje vam da ih pronađete.
Na tostu od češnjaka od raženog kruha
Iako je predjelo jednostavno za napraviti, svidjet će se ne samo ljubiteljima pikantnih gastronomskih senzacija s češnjakom. Za pripremu će vam trebati:
- 8 kriški raženog kruha;
- 8 kom. papaline u ulju;
- 60 ml biljnog ulja bez mirisa;
- 6 češnja češnjaka;
- krupna sol i svježi kopar – po ukusu.
Redoslijed radnji:
- Ulijte ulje u manju posudu i polovicu češnjaka protisnite kroz prešu, sve promiješajte i ostavite 20-30 minuta.
- Svaku šnitu kruha prepolovite po dužini tako da na nju stane jedna riba.
- U tavu ulijte ulje natopljeno aromom češnjaka, dobro zagrijte i u njemu ispecite kruh.
- Gotove krutone stavite na papirnate ubruse da upiju višak ulja i pospite krupnom soli.
- Kad se komadići kruha ohlade, na njih stavite zlatnu ribicu, stručak kopra i mali komadić češnjaka.
S papalinama i avokadom
Ovo su novi sendviči, ali ne samo da imaju ukusan izgled, već i izvrstan okus zahvaljujući originalnoj kombinaciji proizvoda. Za pripremu ove grickalice trebat će vam:
- 8 kriški kruha;
- 200 g papalina;
- 1 avokado;
- 2 srednje slatke i kisele zelene jabuke;
- 20 ml maslinovog ulja;
- 20 g zelenog luka;
- 15 ml balzamičnog octa;
- sol papar.
Napredak:
- Smeđe kriške kruha u suhoj tavi, u tosteru ili pećnici. Dok su još vrući prijeći preko njih silikonskom četkicom umočenom u ulje.
- Avokado prerežite po dužini, izvadite košticu i svaku krišku nasjeckajte na 16 kriški.
- Svaku jabuku ogulite, prepolovite, izrežite sjemenku i svaku jabuku narežite na 8 tankih kriški.
- Na kruh naizmjenično stavite 4 kriške avokada i jabuke. Posolite i popaprite, na njih poslažite papaline i pospite nasjeckanim perjem luka.
S papalinama, rajčicom, jajetom i limunom
Da biste pripremili ne samo ukusne, već i lijepe sendviče s papalinama za Novu godinu, trebate uzeti:
- 1 francuski baget;
- 190 g papalina;
- 2 jaja;
- 150 g rajčice;
- ½ limuna;
- 30 g majoneze;
- svježi peršin – za posluživanje.
Kako kuhati:
- Pretvorite baguette u lijepe komade dijagonalnim rezom i malo ih zapecite u pećnici. Tvrdo skuhajte jaja.
- Jaja i rajčice narezati na ploške, limun na polukrugove.
- Rumene krutone namažite majonezom, na vrh stavite krišku rajčice, jaje i krišku limuna, a na njih papalinu. Gotove sendviče ukrasite peršinom.
Tostovi s papalinama, povrćem i jajima
Ako nakon kuhanja ostane nekoliko kuhanih jaja, možete ih baciti na posao tako da pripremite jednostavan, ali ukusan zalogaj. Omjeri svih sastojaka bit će sljedeći:
- 4 kriške bijelog kruha;
- 2 tvrdo kuhana jaja;
- 100 g rajčice;
- 100 krastavaca;
- 180 g papalina;
- 55 g majoneze;
- 2 režnja češnjaka;
- kopar, bijeli i crni sezam.
priprema:
- Oblikujte kruh kao na slici i pržite u tavi bez ulja.
- Provucite jaja kroz sitno ribež. Krastavac nasjeckajte na tanke ploške, a rajčicu na ploške.
- Na svakom pripremljenom komadu prženog kruha nacrtajte mrežu majonezom i sakrijte je iza strugotina jaja.
- Zatim na vrh lijepo rasporedite papaline, krastavac i rajčicu. Ukrasite začinskim biljem i sjemenkama sezama.
Sendviči s crnim kruhom i papalinama
Ovo jednostavno predjelo domaćicama je poznato još iz vremena SSSR-a, a i sada leti s novogodišnjeg stola u tren oka. Da biste to učinili, morate uzeti:
- 1 štruca crnog kruha;
- 200 g papalina u ulju;
- 2 kokošja jaja;
- 1 svježa rajčica;
- 30 ml biljnog ulja;
- 30 ml majoneze;
- 2 režnja češnjaka;
- zelenilo.
Način kuhanja:
- Štrucu oštrim nožem spljoštite na kriške koje dijagonalno prepolovite. Dobivene komade popržite na ulju i vruće naribajte izrezanim režnjem češnjaka.
- Skuhajte tvrdo kuhana jaja, naribajte ih i pomiješajte s majonezom. Rajčicu narežite na polukrugove.
- Namažite kruton pastom od jaja i majoneze, stavite rajčicu, ribu i začinsko bilje.
Sendviči sa papalinama i pečenim jajima
Da biste napravili tako jednostavan, ali vrlo ukusan zalogaj, za 8 porcija trebat će vam:
- 8 kriški kruha;
- 4 jaja;
- 8 listova zelene salate;
- 150 g papalina;
- 40 g maslaca;
- 15 ml biljnog ulja;
- 1 režanj češnjaka;
- sol, papar, začinsko bilje.
Redoslijed rada:
- Salatu isperite hladnom tekućom vodom i stavite na ručnik da se lišće osuši.
- U tavi zagrijte biljno ulje. Režanj češnjaka narežite na nekoliko dijelova i popržite, zatim ga izvadite i izvadite.
- Jaja razbijte u dublju zdjelu, posolite i popaprite, malo umutite dok ne postane glatko i ulijte u tavu na vruće ulje od češnjaka. Pržite, snažno miješajući kako bi masa imala vremena da se stegne.
- Kriške kruha namažite maslacem, pa na svaku stavite list zelene salate, a na njega pečena jaja i papaline. Po vrhu pospite malo nasjeckanog začinskog bilja.
Predjelo sa sirom i papalinama za Novu 2024
Za ove sendviče bolje je uzeti kruh s korijanderom kao bazu, ali ako to nije dostupno, možete ga zamijeniti Borodino kruhom. Omjeri svih potrebnih sastojaka bit će sljedeći:
- 8 kriški kruha;
- 16 spratin;
- 1 rajčica;
- 120 g tvrdog sira;
- 50 g majoneze;
- 10 g češnjaka;
- zelje – za ukras.
Način kuhanja:
- Sir naribajte na sitno ribež, protisnite češnjak u njega kroz prešu i začinite majonezom. Rajčicu narežite na ploške. Zelje operite i osušite.
- Kruh narežite dijagonalno na trokutaste ploške, namažite ih pastom od sira i češnjaka, na to stavite plošku rajčice i papalinu. Kuhanje završite grančicom kopra.
Recept s palačinkama od jaja i krastavaca
Ova verzija sendviča s papalinama razlikuje se od prethodnih po tome što se u receptu koriste jaja. Ne kuhaju se i ne prže, od njih se prave palačinke. Za pripremu ove grickalice trebat će vam:
- 1 štruca tost kruha;
- 3 jaja;
- 60 ml mlijeka;
- 1 konzerva papalina;
- sol papar;
- 1 svježi krastavac.
Redoslijed rada:
- Pripremite i zagrijte dvije tave: jednu s neprijanjajućom oblogom, a drugu na roštilju.
- Umutiti jaja s mlijekom, soli i začinima.
- Zatim na grill tavi s jedne strane ispecite ploške tost kruha, zatim neprženu stranu umočite u smjesu od jaja i s te strane pecite u drugoj tavi.
- Nakon toga preostaje samo na pripremljene ploške poslagati papaline i kriške krastavca.
Krutoni od češnjaka od bijelog kruha sa papalinama
Najčešće se sendviči s papalinama rade od borodinskog ili drugog crnog kruha, ali ispadaju ukusni i na kriškama pšeničnog brašna. Za ovu opciju morate pripremiti:
- 1 štruca narezanog tost kruha;
- 140 g papalina;
- 1 krastavac;
- 50 ml biljnog ulja;
- 2-3 češnja češnjaka;
- sol, začini i bilje.
Koraci kuhanja:
- U biljno ulje protisnite češnjak kroz prešu, dodajte začine, promiješajte i ostavite neko vrijeme da ulje upije sve arome.
- Silikonskom četkicom namažite komade kruha i stavite ih peći na rešetku dok ne porumene.
- Na pripremljene krutone stavite nekoliko riba i krišku krastavca. Prije posluživanja na novogodišnjem stolu, pospite sitno nasjeckanim začinskim biljem.
Jednostavni sendviči sa papalinama
Kruh za međuobroke nije potrebno termički obrađivati, a možete ga brzo napraviti i bez toga. Da biste to učinili, morate uzeti:
- 1 štruca bijelog kruha;
- 1 konzerva papalina;
- 2-3 kisela krastavca;
- 2-3 kuhana jaja;
- majoneza – po ukusu.
Priprema korak po korak:
- Krastavce i jaja narežite na ploške.
- Narezane kriške kruha premažite finom mrežicom majoneze, na to stavite krug jaja i krastavca, a na njih papaline. Jednostavno predjelo za blagdanski stol je spremno.
Novogodišnje predjelo sa svježom mrkvom i papalinama
Za pripremu ukusnih i sočnih sendviča sa papalinama i svježom mrkvom potrebno je pripremiti:
- 1 Borodino kruh;
- 1 limenka papaline;
- 100 g svježe mrkve;
- 2 režnja češnjaka;
- 40 g majoneze;
- sol, začini i grančice kopra za ukrašavanje.
Kako kuhati:
- Oguljenu mrkvu i režnjeve češnjaka propasirajte kroz sitno ribež. Povrće lagano posolite i popaprite te začinite majonezom.
- Kruh narežite na pravokutne kriške, svaku premažite slojem namaza od mrkve, na njih stavite papaline i grančicu kopra.
Sa crvenim lukom i svježim krastavcem
Ovi novogodišnji sendviči 2024. uključuju luk od crvene salate. Po želji okus joj se može ublažiti kratkim mariniranjem u mješavini vode i octa.
Popis sastojaka:
- 1 narezana štruca;
- 1 konzerva brašna;
- 1 kuhano kokošje jaje;
- 2 svježa krastavca;
- 50 g krem sira;
- 1 glavica crvenog luka.
Pripremite na sljedeći način:
- Kriške štruce zapecite u suhoj tavi, bolje je koristiti grill tavu.
- Ogulite luk i jaje, narežite na tanke ploške.
- Pripremljene komade štruce namažite kremom od sira (umjesto toga možete koristiti maslac ili majonezu). Zatim rasporedite krug jaja, luk i nekoliko papalina.
- Predjelo završite dugom tankom trakom svježeg krastavca, uvijenom spiralom i zelenim listićima (peršin, bosiljak).
Sendviči s poširanim jajetom, avokadom i papalinama
Ovaj recept možemo nazvati novogodišnjom varijantom jaja Benedict za pristaše pravilne prehrane. Naravno, bit će teško pripremiti takvo predjelo za veliku tvrtku, ali za slavlje u krugu obitelji sasvim je pravo.
Popis komponenti snacka:
- 2 jaja;
- 2 kriške beskvasnog kruha od cjelovitog zrna;
- 1 avokado;
- papaline i zelje.
Kako to učiniti:
- Stavite malu posudu s vodom na vatru dok ne zakipi. U međuvremenu ogulite i narežite avokado na tanke ploške, stavite ih na šnite kruha, a na vrh stavite papaline.
- Kipuću vodu malo posolite, promiješajte žlicom u obliku lijevka, razbijte jaje i kuhajte 2 minute. Upotrijebite šupljikavu žlicu da izvadite jaje na sendvič i ponovite s drugim.
Prije posluživanja ukrasite svježom potočarkom ili drugim začinskim biljem.
Ukusni sendviči sa papalinama i topljenim sirom
Da biste pripremili takav zalogaj za Novu godinu, prvo morate kupiti:
- 1 kruh od raženog brašna;
- 1 konzerva papalina;
- 1-2 mala svježa krastavca;
- 100 g prerađenog sira;
- 1-2 češnja češnjaka;
- 40 ml majoneze;
- perje svježeg mladog luka i grančice kopra.
Koraci kuhanja:
- Oštrim nožem izrežite štrucu na kriške debljine 1-1,5 cm (možete odmah uzeti narezanu štrucu).
- Topljeni sir stavite u zamrzivač na 20-30 minuta, a zatim smrznuti sir naribajte na sitno ribež, pomiješajte s majonezom, protisnutim češnjakom i sitno nasjeckanim mladim lukom.
- Svaki komad štruce prekrijte slojem smjese od sira i na njega stavite jednu zlatnu ribicu.
- Sendviče ukrasite tankim ploškama krastavca smotanim u ružicu i grančicom kopra.
Predjelo na tostu s umakom od češnjaka
Čak se i jučerašnja štruca može pretvoriti u sendviče za novogodišnji stol, za to biste trebali pripremiti ukusan umak, na primjer, češnjak sa začinskim biljem. Tijekom procesa pripreme trebat će vam:
- 1 jučerašnji kruh;
- 180 g papalina;
- 3 srednja kisela krastavca;
- 140 g majoneze;
- 50 ml biljnog ulja;
- češnjak i kopar po ukusu.
Napredak:
- U tavi na maslacu popržite štrucu narezanu na ploške debljine najviše 1,5 cm. Vruće krutone stavite na papirnatu salvetu da upije višak ulja.
- Za umak pomiješajte majonezu sa sitno nasjeckanim koprom i nasjeckanim (kroz tisak ili na ribež) češnjakom. Gulilicom za povrće nasjeckajte ukiseljene krastavčiće na tanke duge ploške.
- Krutone prekrijte slojem umaka, na koji stavite papaline i kriške krastavca.
Ukusni novogodišnji sendviči
Vrhunac ovog predjela je namaz koji povezuje ploške bageta i papaline. Može se koristiti i kao nadjev za tartlete, a ako radite sendviče, trebate uzeti:
- 1 francuski baget;
- 1-2 kuhane mrkve;
- 2 kuhana jaja;
- 2-3 kisela krastavca;
- 160 g konzervirane papaline;
- majoneza i zelje.
Redoslijed radnji:
- Mrkvu, jaja i krastavce sameljite na ribežu srednje veličine. Nasjeckajte zelje. Sve pomiješajte i začinite majonezom.
- Baget narežite na ploške, svaku premažite pripremljenim nadjevom i na to stavite ribu.
Koristeći ovaj princip, možete napraviti druge mogućnosti punjenja, na primjer, s rakovim štapićima, sirom i drugim proizvodima.