Iskra u vezi je nestala: kako ponovno postati poželjna muškarcu

Društvo emitira da je muškarcu, poput zraka, potrebna seksualna intimnost.

Slika muškarca uvijek je popraćena aureolom takvog “Wantera” koji neće propustiti niti jednu suknju.

Stoga, kada intimni život postane rijedak gost u braku, u ženi se javlja i postupno jača misao: „Nezanimljiva sam, nisam seksualno privlačna, moja figura ne izaziva želju, nisam dovoljno lijepa ni poželjna za njega, ja sam mu nedovoljno lijepa i poželjna. itd.” Ženska mašta je neograničena, tako da može postojati beskonačan broj fraza za samobičevanje.

Ovo je zapravo vrlo čest problem u braku. Ali neugodno je govoriti o njoj. Jer čini se da je sve ostalo u redu.

Razgovori obiteljskog psihologa Evgenija Jurčenkova.

odnos
Fotografija: Pixabay

Pogledajmo glavne razloge za ovu situaciju:

  • Fiziološki. Bolest koja uzrokuje nelagodu. Čovjek želi sam riješiti ovo pitanje. On se u takvoj situaciji suzdržava od intimnosti.
  • Psihološki. Razmotrimo modele izgradnje odnosa u braku koji dovode do nesklada u intimnom životu.

Odnosi izgrađeni na principu “majka-sin”.

Često se takvi odnosi često javljaju kada:

1) Žena je starija od muža, osjeća se jačom (pametnijom, iskusnijom) i nesvjesno, psihički, sebe stavlja stepenicu iznad muža. Sva komunikacija počinje se graditi kao odozgo.

2) Žena postaje majka i počinje graditi odnos sa suprugom kao sa svojim djetetom (zahtjevi, kontrola, ukazivanje samo na stvar, kritiziranje, nezadovoljstvo i pokušaji “popravljanja” oštećenog supružnika).

U ovom slučaju čovjek se osjeća nemoćnim….on želi imati neko svoje zanimanje, gdje je heroj, gdje osjeća svoju snagu. To može biti telefon, računalo, knjige, zabave, djevojka, teretana, pivo itd.

Treba mu priznanje, vjera u njega. Želi se osjećati potrebnim. Shvatite i osvijestite svoje mjesto u obitelji. Kakva je to privlačnost ako je izvor njegovog osramoćenog položaja njegova žena.

Bračni odnosi izgrađeni su na principu “otac-kći”.

Zapravo, model je vrlo sličan prethodnom. Razlika je u tome što žena zauzima ovisan položaj. Takvi odnosi nastaju kada:

1) Muž je stariji od žene. Žena ulazi u takav odnos ako nedostaje tatine ljubavi. U muškarcu podsvjesno traži zaštitu, velikodušnost, dobrotu, brigu. Ona sama rado zauzima mjesto svoje kćeri. Tada dobiva svoje bonuse, ali postoji i loša strana. Tata ne uzima u obzir mišljenje svoje kćeri. Ponaša se prema njoj snishodljivo i strpljivo. Od nje očekuje divljenje, pokornost, poslušnost i odgovornost za svoje postupke.

2) Uredba. To razdoblje kada se žena najčešće ne može brinuti sama za sebe, kada ostaje bez prihoda i potpuno se prebacuje na brigu o mužu. U početku se to doživljava kao normalno. Ali dođe trenutak kada se žena počinje osjećati opterećenom svojim stanjem i osjeća se nemoćnom i ovisnom. Tu nastaje prisilni odnos “otac-kći”.

Oba obrasca zahtijevaju iscjeljenje.

U prvom, trebate zapamtiti da ste i žena, a ne samo majka. Pustite u svoj život spontanost, razigranost, koketiranje, lakoću. Prestanite kontrolirati i zahtijevati, puno je bolje vjerovati i tražiti. Dajte mužu ono što je muško, a za sebe zadržite samo ono što je žensko. Oživite svoju inspiraciju, seksualnost, privlačnost. Iskopajte svoju energiju želja. Dopustite mu da ponovno postane jak, a sebi dopustite da se opustite.

U drugom slučaju potrebno je ozdraviti odnos s ocem. Ispunite nedostatak brige i velikodušnosti u sebi. Očistite se od sažaljenja i požrtvovnog stava. Psihički sazri, osjeti svoju snagu, razmotri mogućnosti i kreni prema životu iz snova.

Tada će čovjekova želja ponovo planuti. I u bračnom krevetu ponovno će postati ugodno, zanimljivo, strastveno i VRUĆE. Uvijek se sve može promijeniti! Samo se vrati.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki