Tart s pečenim povrćem i zelenim umakom

Slani tart s podlogom od lisnatog tijesta, batata, Florini paprike i umaka od začinskog bilja. Bogat i okusom i sastojcima.

Spremno za 1:15′

Georgea Dimitrakopoulosa

Materijali

1 srednji slatki krumpir, neoguljen

300 gr. cikla kuhana iz paketa, u malim komadima

2 žličice od juhe maslinovo ulje + malo ekstra

2 crvene paprike Florinis, narezane na komade

1 glavica crvenog luka, narezana na ploške

1 žličica slatka majčina dušica

2 žličice žlice crvenog octa

1 list lisnatog tijesta

1 jaje lagano umućeno

150 gr. krem sir sa začinskim biljem (u hladnjacima supermarketa)

250 gr. vrhnje za šlag

sol, crni papar

Za zeleni umak

1 manja vezica nasjeckanog peršina

1 manja vezica listića metvice

1 žličica juha od kapara, isprati, ocijediti

1 žličica slatka dijon senf

1 žličica žlice crvenog octa

5 žličica od juhe maslinovo ulje

Postupak

Zagrijte pećnicu na 200°C na zraku. Batat narezan na kockice stavite u plitku tepsiju, pospite solju, pokapajte s malo maslinovog ulja i pecite 20 minuta. Dodajte paprike, luk i majčinu dušicu, promiješajte i kuhajte još 30 minuta.

Izvadite iz pećnice, dodajte ocat i ciklu te promiješajte.

U međuvremenu namastite srednje plitku okruglu tepsiju za tart s malo maslinovog ulja i rasporedite lisnato tijesto tako da prekrije podlogu i stranice. Posvuda izbockajte vilicom, premažite jajetom i pecite 20 minuta ili dok ne porumene i ne napuhnu. Ako se nabubri u sredini, lagano ga pritisnite.

Za zeleni umak: Sve sastojke u posudi blendera tučemo s malo soli dok ne dobijemo glatku smjesu.

Krem sir pomiješajte s vrhnjem, posolite i popaprite. Hladno lisnato tijesto premažite sirom i na njega stavite povrće, prelijte umakom i poslužite.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki