Sam krumpir može se smatrati prilično zdravim proizvodom s dobrim kemijskim sastavom.
Postaje štetno samo kao rezultat pripreme.
Zapamtite da je krumpir kuhan u pećnici najzdraviji. To se posebno odnosi na mlado povrće.
Koja su jela od krumpira najštetnija?
Pomfrit iz trgovine
Vrijedno je odmah napomenuti da će domaće jelo također biti štetno, samo ne u istoj mjeri. Štetnost kupovnog jela je zbog činjenice da se kuha u ulju koje je bilo u uporabi impresivno dugo.
Kao rezultat toga, “ugađamo” si izuzetno kaloričnim jelom “obogaćenim” kancerogenim tvarima.
Bilo koja pržena hrana
Važno je zapamtiti da prženje nije najbolja opcija za očuvanje blagodati krumpira. Kao rezultat toplinske obrade, povrće može postati izvor štetnih tvari.
Također je vrijedno zapamtiti da prženje negativno utječe na kardiovaskularni sustav i pokazatelje težine.
Pire
Malo tko bi pomislio da pire krumpir također nije zdravo jelo. Odgovor je jednostavan: zbog posebne tehnike kuhanja povećava se glikemijski indeks jela.
Također je praktički škrob u svom čistom obliku.
Ranije smo govorili o tome koja su pića od kave najjača.