Mjesec dječjeg vida

Vidi li vaše dijete dobro?

Provjerite sada besplatno u Optici &.

Inicijativa je dio KWIAT kampanje za prevenciju vida kod djece. Kampanja ima za cilj promicanje potrebe za redovitim pregledom vida kod djece te će djeci i mladima od 6 do 18 godina omogućiti besplatni pregled vida. Lice kampanje je osvajač olimpijske medalje i četverostruki svjetski prvak Yordan Yovchev.

“Okulista je najbolje posjetiti profilaktički, a ne samo kad imamo problem”, kaže dr. Galina Petrova, oftalmologinja u optici & .

„Prvi preventivni pregled djeteta treba obaviti oko 6. mjeseca života. Tada bi se mogao utvrditi veliki dio urođenih anomalija oka koje ometaju normalan razvoj vidnog analizatora djeteta. Sljedeći pregledi bi trebali biti u dobi od 1, 3 i oko 6-7 godina. To još više vrijedi za obitelji s nasljednim očnim bolestima“, dodaje dr. Petrova.

Često djeca vrlo uspješno skrivaju razne nedostatke vida. A nedijagnosticirani, neki od invaliditeta dovode do trajnog gubitka vida za cijeli život.

Dr. Petrova preporučuje praćenje sljedećih signala koji mogu ukazivati ​​na postojeći problem s očima: čitanje iz velike blizine, previše približavanje TV-u ili ekranu računala, škiljenje, glavobolja ili često treptanje. Što se problem ranije dijagnosticira, veće su šanse za njegovo rješavanje.

Rana prevencija problema s vidom kod djece provodi se brzim testom koji se zove očni skrining. U sklopu akcije, optičari & pružaju ovu priliku svim zainteresiranima. Besplatni pregled vršit će se autorefraktometrom. Uređaj omogućuje objektivan pregled refrakcije (lomne moći) oka. Probir autorefraktometrom omogućuje dobru preliminarnu procjenu vidne oštrine i prikladan je za djecu školske dobi. Djeca kod kojih ovaj test pokaže odstupanja od norme vrlo vjerojatno će trebati korekciju vida. Za njih će & stručnjaci preporučiti posjet oftalmologu radi temeljitog pregleda.

U sklopu kampanje, osim besplatnog pregleda vida, možete iskoristiti i – 25% popusta za sve dječje dioptrijske naočale i pribor, kao i – 30% popusta za dječje sunčane naočale.

Više informacija o kampanji možete pronaći na i , kao i na

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki