Pitanja o seksu kojih se sramite postaviti

Koliko god voljeli slatko razgovarati s našim vjernim djevojkama, uvijek postoje neke stvari o kojima se ne usuđujemo razgovarati. U glavi nam se vrte prilično intimna pitanja, ali se sramimo pitati i posavjetovati se čak i s najbližima.

Stoga ćemo odgovoriti na neka pitanja vezana uz seks koja vas možda već dulje vrijeme muče.

Možete li zatrudnjeti ako uzmete kontracepciju, ali ona završi u vama?

Dr. Emily Morse, seksologinja, kaže da kada se pravilno uzimaju, oralni kontraceptivi (poznati i kao kontrola rađanja) mogu imati do 99% uspjeha u sprječavanju trudnoće. Ključna riječ ovdje je pravo.

Nažalost, negdje oko devet od svakih 100 žena koje se oslanjaju na pilule kao zaštitu tijekom snošaja zatrudne. To je zbog nepravilnog uzimanja kontraceptiva, preskakanja ili pijenja zajedno s antibioticima koji ometaju njihovo djelovanje.

Zato morate biti jako oprezni. Rizik uvijek postoji, ali ako pravilno uzimate tablete, zaštitit ćete se od neželjenih posljedica.

Mogu li se zaraziti lizanjem “plijena”?

Pitanje koje si postavljaju i žene i muškarci.

“Dobrodošli u 2015. Više nema razlike između uživanja u komadu torte i bilo kojem intimnom dijelu tijela. Vagina, muško dostojanstvo i stražnjica prekriveni su normalnim bakterijama”, uvjerava dr. Brightman.

No budite oprezni, dodaje dr. Brightman i da ako vlasnik “plijena” ima herpes, klamidiju ili gonoreju, te se zaraze mogu prenijeti njihovim lizanjem.Ne vjerujete li partneru, bolje je ne riskirati .

Što se događa kada progutate spermu? Je li stvarno dobar za vašu kožu?

Iako je riječ o stranom okusu, unos sperme je drugačiji od običnog ručka, nema rasprave.

“Međutim, to je prirodni sekret i nema problema s gutanjem”, kaže dr. Brightman.

Budući da sjeme sadrži vitamine i minerale, neki vjeruju da je njegovo uzimanje dobro za kožu.

“Ipak, nemojte pretjerivati. I zapamtite, ako želite učiniti dobro svojoj koži i tijelu, najbolje je piti puno vode.”

Ako ga ne može podići? Jesam li ja problem?

Stvari ne idu uvijek glatko. A ako se dogodi da se svojstvo ne može pokupiti, znaj da greška nije u tebi, nego u njemu.

Dr. Velh, autor knjige “Činjenice o ljubavi”, objašnjava da je erekcija refleks. Uključuje kralježnicu, a ne mozak. Seksualna misao može potaknuti refleks, a odbojne misli imaju suprotan učinak.

Ali refleks se može pojaviti bez ikakvih seksi misli, a može se i ne pojaviti, unatoč svim erotskim fantazijama ili vašem trudu. Stoga nema potrebe za brigom.

Ako nije čvrsta, može postojati mnogo razloga. Ne očajavajte, nego nastavite pokušavati. To se događa svakom paru.

Ponekad sam napaljena, ali nisam mokra. Što to znači?

Ponekad vam nedostaju ludi petak navečer u baru. Ali ne brinite da će vas to pretvoriti u baku, zar ne?

“Ne brinite ako se ne mokrite uvijek. To može varirati ovisno o vašem ciklusu”, objašnjava dr. Brightman.

U danima koji prethode ovulaciji, cerviks proizvodi vrlo prozirnu, rastezljivu, sklisku sluz zbog koje se možete osjećati prilično mokro. Suprotno tome, odmah nakon menstruacije – možete se osjećati suho.

Stalno sam uzbuđena! Što uraditi?

“Ne možete se prestati uzbuđivati? Znajte da to nije zbog jedenja previše mliječnih proizvoda. Zapravo, nema nikakve veze s hranom. Ima veze sa slabošću vaginalnih stijenki i zraka koji ulazi u vaginu tijekom seksa”, napominje dr. Brightman.

Također objašnjava da se, kada smo uzbuđeni, stijenke na vrhu vagine šire i pune zrakom. U određenim položajima penis može istisnuti zrak i tako ga istisnuti – stvarajući glasan zvuk.

“Ako vam se ovo dogodi, sve što stvarno možete učiniti je smijati se”, dodaje dr. Bryman.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki