Najopasniji seks položaji za muškarce




Fotografija: Thinkstock/Gulliver

Tri su položaja najopasnija za muškarce tijekom seksa, utvrdili su brazilski znanstvenici nakon analize pritužbi liječnika.

Rezultati njihova istraživanja objavljeni su u časopisu Advances in Urology.

I tako je najopasnija poza za muškarce “žena jahačica”. Upravo je taj položaj uzrokovao polovicu prijeloma penisa. Trećina slučajeva bila je zbog “pseće” poze, a samo 21% zbog “misionarske poze”.

Zanimljivo je da se rizik od ozljede javlja kada muškarac u potpunosti kontrolira pokrete i ponašanje svoje partnerice.

Međutim, ovi nalazi ne znače da bi se muškarci nužno trebali vratiti puritanskom seksu. Prijelom penisa vrlo je rijetka ozljeda, istraživači su otkrili da su ga dobila samo 44 muškarca. Nastaje kada se na uzbuđeni član primijeni vrlo gruba fizička sila. Njegovi simptomi su oštra bol, pucanje, iznenadna antierekcija, veliki hematom, drenaža, zakrivljenost penisa, nekontrolirano ispuštanje mokraće.

Prijelom penisa zahtijeva hitnu liječničku pomoć, što je često povezano s operacijom. Svako odgađanje liječenja povećava komplikacije.

Izvor bgnes

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki