Koje se biljke ne smiju uzgajati na mjestu: nevjerojatno su opasne

Mnogi ljetni stanovnici počinju aktivno planirati svoj dizajn krajolika za sljedeću godinu u jesen i zimu.

Korištenjem različitih kombinacija biljaka možete stvoriti nevjerojatno spektakularnu atmosferu.

Međutim, pri odabiru biljaka vrijedi uzeti u obzir da unatoč svojoj izuzetnoj ljepoti mogu biti nevjerojatno opasne, upozorava stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Anastasia Kovrizhnykh, dizajnerica krajolika i znanstvenica agronoma.

S kojim biljkama treba biti izuzetno oprezan?

ricinusovo zrno

Izgleda vrlo impresivno i lijepo, ali prijetnja može biti vrlo ozbiljna. Ne znaju svi da plodovi ricinusovog graha mogu naškoditi unutarnjim organima.

Opasnost je što plodovi izgledaju lijepo i neobično, pa se djeca mogu zainteresirati za njih.

seoska kuća
Fotografija: © Belnovosti

Vukova basta

U prirodnim uvjetima, ovaj cvijet je zaštićen na zakonodavnoj razini, jer je izuzetno rijedak. Međutim, neki hrabri vrtlari odlučuju koristiti biljku prilikom uređenja svoje stranice.

Sve u vezi s vučjim lijem je opasno. Jedenje bobica može biti kobno, a predugo gledanje u cvijet može izazvati vrtoglavicu, slabost i migrene zbog peludi.

Colchicum

Cvijet doista izgleda jedinstveno i neobično, zbog čega mnogi ljudi obraćaju pozornost na njega. Međutim, šafran predstavlja stvarnu prijetnju ljudskom životu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki