Kako dijete može lakše zapamtiti




Foto: iStock/Gulliver

Puno informacija, zbijeni rasporedi i puno za pisanje nisu stvari koje čine učenje lakim. Ne čudi da je djeci teško nositi se sa svim zadacima i pravilno rasporediti vrijeme. Stoga vam danas nudimo nekoliko korisnih savjeta koji će vašoj djeci pomoći da lakše svladaju nastavu.

Kako biste apsorbirali sve informacije i ipak pustili mozak da se malo odmori, bolje je slijediti ovu metodu: 25 minuta intenzivnog učenja, zatim 5 minuta pauze. Svaki treći odmor trebao bi trajati 20 minuta.

Da bi nešto zapamtilo, neka vaše dijete to pročita naglas i jasno, bez obzira na brzinu.

Upamtite da je novi raspored uvijek težak. Slikajte ga i stavite kao pozadinu na djetetov telefon. Tako će kad pogledaju na ekran vidjeti raspored i neće im ga biti teško zapamtiti.

Šetnja od 10-20 minuta prije učenja poboljšat će cirkulaciju krvi i mozak će bolje raditi. Jutarnja šetnja prije škole dobra je opcija.

Znanstveno je dokazano da metvica stimulira rad mozga i poboljšava koncentraciju. Također može žvakati žvakaću gumu ili jesti bombone od peperminta.

Najbolje je učiti ujutro. Naš je mozak puno učinkovitiji u prvoj polovici dana nego u drugoj.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki