Kako se riješiti dlake kućnih ljubimaca na namještaju i odjeći: originalne metode

Unatoč ugodnim emocijama koje njihovi ljubimci daju svojim vlasnicima, oni svojim vlasnicima stvaraju i mnogo problema.

Jedan od najčešćih problema s kojima se susreću ljudi koji imaju mačke i pse je životinjska dlaka.

Može se naći gotovo posvuda – na podu, namještaju ili odjeći.

U ovom ćemo članku pogledati različite načine koji vam mogu pomoći da se riješite dlake kućnih ljubimaca i učinite svoj život ugodnijim.

Mačka
Fotografija: © Belnovosti

Možda je najlakši način korištenje usisavača, no ako vam iz nekog razloga ovaj “uređaj” nije dostupan, pomoći će manje uobičajene, ali jednako učinkovite metode.

Selotejp ili ljepljiva traka

Ako kod kuće imate ljepljivi valjak, to je dobro, no ako ga nemate, zalijepite traku ili ljepljivu traku na namještaj ili pulover. Njegovim uklanjanjem riješit ćete se i dlačica.

Plavac

Ovaj “alat” obično se koristi kada postoji potreba za čišćenjem sintetičkog tepiha. Budite oprezni: plovućac se ne smije koristiti na mekim ili prirodnim tkaninama.

Strugač za prozore

Još jedan uređaj koji se može koristiti ne samo za namjeravanu svrhu. Jednostavno namočite gumenu površinu brisača vodom i možete ga koristiti za čišćenje podova s ​​kratkom dlakom ili presvlake.

Krpe od mikrofibre

Lagano vlažna mikrovlakna u trenu će ukloniti svo krzno zalijepljeno za vašu odjeću.

Ranije smo saznali zašto je ulazni otirač za mačku bolji od pladnja.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki