Zaštitite božićno drvce od mačaka i mačaka: nekoliko vrijednih savjeta

Svake godine krajem prosinca mačkama i mačkama pruža se izvrsna prilika da se popnu na drveće bez napuštanja stana.

Kako kažu, “čija jelka nije pala”, no vlasnici mačaka znaju za ovu nesreću iz prve ruke i osim lampica i igračaka, pripremaju i drugačiju dekoraciju.

Evo nekoliko praktičnih savjeta.

Prvo savjet, zastrašujuće

Nema ništa lakše nego pored božićnog drvca staviti predmet koji kod mačke izaziva sveti užas, napadaje i napadaje panike.

Mače
Fotografija: © Belnovosti

Za većinu kućnih ljubimaca ovo je usisavač. Neki vlasnici mačaka boje se vlasničkog fena.

Ostavite li kućanske aparate pored božićnog drvca, vaš ljubimac mu se neće približiti i malo je vjerojatno da će se pojaviti u sobi.

Savjet drugi, ljepljivo

No, dočekati Novu godinu s usisavačem, čak i maskiranim kao novogodišnji dar, ipak je užitak.

Ispod drvca možete raširiti prozirnu foliju ili traku (ljepljiva strana prema gore). Mačke ne vole da se stvari lijepe za njih iz njima nepoznatih razloga.

Usput, ako ste navikli postavljati prirodno božićno drvce, bit će lakše ukloniti padajuće iglice nakon praznika – samo smotajte film.

Treći savjet, mirisno

Mačke ne vole miris citrusa, a teško je zamisliti Novu godinu bez mirisa mandarina. Kore citrusa ispod ili na drvcu neće pokvariti blagdanski ugođaj.

Također možete koristiti sprejeve za tretiranje namještaja i tepiha kako biste spriječili kućne ljubimce da ih grebu pandžama.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki