Dođete s posla i u hladnjaku imate samo piletinu. Napravite brzinski pesto, stavite špagete kuhati i u trenu imate najljepšu tjesteninu! Spremni za posluživanje?
od Ioanne Stamoulos
Spremno za 40′
Materijali
700 g file od pilećih prsa, narezan
1 paket špageta
12 cherry rajčica
Za pesto
1 šalica listova bosiljka
1 šalica nasjeckanog peršina
10 listova rukole
½ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
½ šalice badema
2-3 češnja češnjaka
2 žličice žlice soka od limuna
korica ½ limuna
½ šalice kefalotirija, naribanog
½ žličice slatka sol
¼ žličice slatka paprika
Postupak
U multimikseru mutite sve sastojke za pesto, počevši od rikule i maslinovog ulja, dok ne dobijete željenu teksturu.
Posolite i popaprite tavu i stavite je na vatru. Na vrh stavite jednu do druge kriške piletine. Gornju stranu fileta posolite, popaprite i poškropite s malo maslinova ulja. Pecite ih s obje strane dok ne porumene. Zatim u tavu dodajte polovicu pesta razmućenog s malo vode. Prokuhajte 5 minuta.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu ali je nemojte ocijediti. Uzmete ih direktno posebnom žlicom i zajedno s vodom koju steknu ulijete u lonac s piletinom, dodajući ostatak pesta. Dobro promiješajte i poslužite s dodatnim sirom, prepolovljenim cherry rajčicama i svježe mljevenim paprom.
olivamagazin.gr