Očima moje djece

Bridget White nedavno je na svom blogu objavila fotografiju na plaži koju je snimio njezin 7-godišnji sin. Prvi put kada je vidjela sliku bila je užasnuta, ali onda joj se mišljenje promijenilo nakon što ju je pokušala pogledati očima svoje djece. Ova priča će vas stvarno dirnuti.

***

Gledajući slike na svom telefonu vidio sam ovu. Moja prva reakcija je bio šok. Tko me slikao ovu odvratnu sliku. Prezir prema sebi i gađenje doveli su me do suza. Baš sam se spremao obrisati kad je moj sin ušao u sobu.

“Znate li nešto o ovoj slici?” Pitala sam ga.

Okrenula sam ekran da je može vidjeti. Nasmiješio se.

“Napravio sam je za tebe u Tahoeu. Izgledala je tako lijepo ležeći tamo.” rekao mi je.

“Trebao si me pitati prije nego si upotrijebio moj telefon za slikanje.”

“Znam, ali mama, ozbiljno, pogledaj kako dobro izgledaš?”

Ponovno sam pogledao sliku i pokušao vidjeti što on vidi.

Ušla je i moja kći i pogledala je.

“Ovo bi mogla biti razglednica, mama. Tako si lijepa. Volim je”, rekla je, smiješeći mi se.

Duboko sam udahnula. Ovo je upravo ono što mi je trebalo.

Moj zadani način je vidjeti i fokusirati se na mane i nesavršenosti. Sada počinjem vidjeti malo više. Još uvijek mogu vidjeti svoja puna bedra s celulitom. Također vidim majku kako leži na plaži nakon što je provela sate istražujući jezero sa svojom djecom. Još mogu vidjeti velike ruke.

Vidim i ruke majke koja je upravo pomogla svojoj djeci preko kamenja i vrućeg pijeska da im noge ne stradaju.

Još uvijek mogu vidjeti debelu ženu koja nosi crnu haljinu preko kupaćeg kostima kako bi sakrila svoj problem s težinom. Vidim i majku koja voli avanturu i svoju djecu.

Kao i mnoge žene, borim se s težinom cijeli život. To nije nešto što će ikada nestati. Po prirodi nemam mršavu figuru. nikad nisam.

Sada imam najveću težinu u zadnjih 10 godina. U svakom slučaju…

Ovaj put me težina ne zaustavlja. U javnosti nosim bluze s izrezima, haljine za plažu i kupaće kostime. Ovo sam ljeto trčkarala sa svojom djecom i čak se ponekad osjećam privlačno.

Da, čuli ste me.

“Osjećam se sretno. Tako sretno. Osjećam se sretno, duhovito i briljantno.”

Ne baš. Ali tako nešto.

Jer starim? Trebam li se više brinuti o tome kako izgledam? Ili je to možda zato što me moja djeca gledaju očima punim obožavanja.

To stvarno nije važno.

Više ne mrzim svoje tijelo. Ovo je za mene veliko postignuće i teško mi je to priznati. Neću odustati od vježbanja i prestati se zdravo hraniti jer želim dugo živjeti.

Trenutačno samo želim voljeti svoje tijelo takvo kakvo jest. Želim se osjećati dobro u vlastitoj koži i vidjeti sebe onako kako je vide moja djeca.

Hvala vam djeco!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki