Kako se seljani koji nikada ne susreću s puževima brinu o svojoj ljetnoj kućici: ne znaju svi za to

Mnogi seljani imaju tako dobro održavane vrtove da ih puževi izbjegavaju.

Ali ljetni stanovnici mogu koristiti cijeli arsenal industrijskih pripravaka, ali se i dalje neuspješno bore protiv štetnika.

Stoga stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, znanstveni agronom i krajobrazni dizajner Anastasia Kovrizhnykh, savjetuje da se takva područja bolje pogledaju.

Što je tako posebno na njima?

Poseban ljubimac

Mnogi seljani pokušavaju svoju parcelu učiniti pogodnom za stanište barem jedne žabe krastače. Za nju stvaraju posebne uvjete i čak prave minijaturno jezerce. Samo jedna žaba krastača bit će dovoljna da jednom zauvijek zaboravite na puževe. A vaš novi “ljubimac” bit će siguran za vrt.

Trava korov

Seljani koriste različite metode rada s korovom. Neki više vole redovito plijevljenje, drugi aktivno koriste malč. U svakom slučaju, to će smanjiti vjerojatnost pojave sluzi.

seoska kuća
Fotografija: © Belnovosti

Isto treba učiniti i s biljnim ostacima – odmah ih iskoristiti ili uništiti.

igle

Osim prve dvije metode, možete dodati borove iglice. Postavljeni su duž perimetra samog mjesta i pored usjeva za koje su puževi posebno aktivno zainteresirani.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki