Što ne možete kuhati u fritezi

Friteza je mali uređaj koji je zauvijek počeo ulaziti u naš svakodnevni život, olakšavajući kuhanje i zagrijavanje naše hrane. Međutim, kao i svi gadgeti, nije prikladan za svaku vrstu jela. To je savršena naprava za pripremu hrskavih krumpirića ili sočne piletine. Međutim, postoje namirnice koje se u njemu ne mogu pravilno skuhati, a to su sljedeće!

Hamburger

Friteza nije idealan uređaj za kuhanje hamburgera. Ako ga isprobate, rezultat vam se sigurno neće svidjeti iz raznih razloga. Nije ih lako ravnomjerno skuhati. Izvana će izaći vrlo suhi, a iznutra manje pečeni, pa nije najbolje moguće rješenje ako želimo da naš burger bude srednje pečen ili suh.

Istodobno, ako pokušamo skuhati hamburgere u fritezi, jako ćemo se zaprljati i neće nam biti lako očistiti… nered koji smo napravili.

Tekuće smjese za tijesto

Air friteza nema istu upotrebu i iste rezultate kuhanja kao klasična friteza. Dakle, kada želimo pržiti, prvo treba razmisliti koje sastojke želimo koristiti. Vlažnije smjese, poput kolutića luka, ne prže se dobro u fritezi jer se njihov tekući element ne može stabilizirati sa zrakom i ispasti hrskavi. Rezultat će biti ljepljiva, nestalna smjesa…

Svježe začinsko bilje – zeleno povrće

Ako u fritezu želimo staviti zeleno povrće kako bismo napravili hrskavi čips, savršen za zdrav međuobrok, onda to nije dobra ideja. Zrak koji cirkulira u uređaju uzrokovat će da… lete posvuda i kuhaju se neravnomjerno! Dakle, ako želimo napraviti čips od kupusa ili špinata, onda koristimo normalnu pećnicu.

Sir

Podsjećamo da air frity nije friteza. Dakle, koricu koju sir, npr. mozzarella, napravi kada ga pržimo, nećemo moći postići u fritezi. Umjesto toga, završimo s ljepljivim, sirastim… neredom…

Slanina

Problem s pečenjem trakica slanine u fritezi je njihova masnoća i veličina. Slanina je masna hrana, a kada se kuha u fritezi, mast može kapati prema dolje i uzrokovati dim ili prskanje. To može otežati ravnomjerno pečenje slanine, a također može proizvesti puno dima i neugodnih mirisa.”

Osim toga, trakica slanine je osjetljiva namirnica koju je teško okrenuti ili izvaditi iz košarice friteze bez lomljenja.” Ako želite kuhati količine, morate staviti trake 1-1, tako da će vam to otežati zadatak.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki