Koja 3 usjeva mogu dati u sjeni: ne znaju svi ljetni stanovnici

Na kraju sezone iskusni ljetni stanovnici već počinju sastavljati plan sadnje za sljedeću godinu, jer će to pomoći da se shvati koji su postupci potrebni.

Najnezahtjevnija područja na mjestu su sjenovite zone, jer se sve biljke ne mogu normalno razvijati u takvim uvjetima.

Međutim, postoje tri mogućnosti koje se mogu sigurno uzgajati u sjeni, napominje dizajnerica krajolika i agronom Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja u internetskoj publikaciji BelNovosti.

Što možete posaditi u sjeni?

Repa

Ne sjeća se svaki ljetni stanovnik da se repa za boršč može sigurno uzgajati u sjeni. Jedina stvar je da će usjev sazrijevati malo duže nego inače.

Također, korijensko povrće će imati minijaturnu veličinu, što je idealno za boršč.

seoska kuća
Fotografija: © Belnovosti

Začini

Da, začinsko bilje možda neće biti tako sočno i mirisno koliko bismo željeli, ali ipak ćemo moći ubrati žetvu. Stoga, ako postoje slobodna područja u sjeni, vrijedi razmotriti ovu opciju.

Salata

Postoji mnogo sorti salate, pa možete eksperimentirati s njihovim uzgojem. Sve vrste lisnatog povrća dobro se prilagođavaju uvjetima razvoja u sjeni.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki