Volumetrijske snježne pahulje od papira i više: 100 DIY ideja!


Voluminozne snježne pahulje od papira napravite sami

Trodimenzionalna pahulja izgleda impresivnije od dvodimenzionalnog rođaka, napravljenog ručno. Nije teško stvoriti takvu ljepotu.

Naši detaljni majstorski tečajevi to dokazuju. Za rad možete koristiti bijeli ili obojeni papir, a možete ukrasiti i sobu i gotove zanate.

U ovom članku:

Snježni 3D dekor od papira

Snijeg je ono čemu se zimi, a posebno uoči Nove godine, najviše raduju djeca i odrasli. Djeca također rado njima ukrašavaju prozore. Ispod su različite opcije za takve zanate koje će moći raditi i odrasli i djeca.

Jednostavni trodimenzionalni obrti

Postoje jednostavne tehnike koje vam omogućuju postizanje prekrasnih rezultata.

Velike nove snježne pahulje

broj 1. Za prvi rad, iz velikih listova bijelog papira (formata A3) izrežite 4 identična praznina (možete koristiti predloženi predložak), svaku od njih preklopite na pola i zalijepite sve praznine duž linije savijanja. Ispravite zrake i jednostavna trodimenzionalna pahuljica od papira je spremna. ostalo .

Viseće pahulje

uzorak

broj 2. Za ovaj dekor trebate saviti list A3 papira u harmoniku. Izrežite isti uzorak na svakoj polovici harmonike. Zavežite obradak u sredini koncem i raširite zrake snježne pahulje. Za pouzdanost, slobodni rubovi mogu se lijepiti zajedno.

shema

broj 3. Napravite čunjeve različitih veličina od okruglih dijelova bijele i plave boje. Zatim ih zalijepite na kartonsku površinu. Sredinu ukrasite šljokicama.

Majstorska klasa

broj 4. Ova pahuljica izrađena je istom tehnikom kao i drugi primjer, ali je “harmonika” za nju napravljena mnogo šire, što vam omogućuje da dobijete više volumena.

bijeli zanat za prozor

šablone

broj 5. Jednostavna snježna pahulja napravljena od čunjeva.

od čunjeva

broj 6. Još jedna verzija “harmonike”.

broj 7. Krugovi se koriste kao obradaci, promjer najvećeg jednak je veličini gotove pahuljice. Svaki krug je podijeljen u 8 sektora, koji se zatim zarolaju u stošce. Nekoliko ovih dijelova iz krugova različitih promjera spojeno je zajedno pomoću igle i konca ili ljepila.

krug

broj 8. Od bijelog i plavog papira trebate izrezati tanke trake različitih duljina. Zalijepite njihove krajeve kako biste stvorili petlje poput kapljica. Zatim pomoću ljepila sastavite pahulju od ovih kapljica, kao što je prikazano na fotografiji.

od traka papira

1

broj 9. Za voluminozne ukrase možete koristiti ne samo papir, već i debeli karton. Nekoliko snježnih pahuljica različitih promjera izrađeno je od njega i zalijepljeno debelom dvostranom trakom za volumen. Za izrezivanje uzoraka možete koristiti bušilicu s figurama.

otvorene volumetrijske snježne pahulje

Volumetrijske snježne pahulje su složenije

Malo je teže napraviti sljedeće snježne pahulje, ali upute korak po korak na fotografijama i njihovim opisima pomoći će vam da se nosite s takvim radom.

broj 1. Ovaj dekor je sastavljen od isprepletanja tankih traka. Veličina gotovog zanata ovisit će o njihovoj veličini. Možete napraviti praznine od papira presavijenog u nekoliko slojeva ili debelog kartona koji dobro drži oblik. Kako ispreplesti pruge jasno je iz fotografija korak po korak.

crni papir

origami

broj 2. Za proizvod morate izrezati dvije praznine s četiri zrake, na kojima su napravljena tri zareza. Srednja latica je presavijena u sredinu, dajući volumen radu. Zatim biste trebali kombinirati praznine s zakrivljenim urezima zajedno.

Majstorska klasa

broj 3. Ovaj je zanat izrađen od traka papira širine 2 cm i različitih duljina. Kako ih zalijepiti zajedno jasno je iz fotografija korak po korak. Da biste napravili središnji krug, traka se može omotati oko bočice laka za nokte.

foto majstorska klasa

broj 4. Za lepršavu snježnu pahuljicu, pravokutni list papira preklopim na pola 4 puta da formiram trokutastu prazninu. Rubovi dobivene figure su izrezani pod kutom od 45 stupnjeva, a zatim radim česte zareze duž ruba. Rasklopite obradak, malo ga raspršite i spojite s istim dijelovima, ali manje veličine.

pahuljaste pahulje

Novogodišnje cvijeće

tirkiz

broj 5. Ovaj se zanat sastoji od šest dijelova. Za svaki od njih kvadrat papira treba dijagonalno presavijati dva puta. Zatim na dobivenom trokutu napravite rezove na stranama duž nabora, naizmjenično s jedne i s druge strane, a da ne dođete do ruba. Rasklopite obradak i zalijepite latice u parovima, počevši od sredine i postavljajući ih u različite ravnine. Napravite još 5 ovih praznina i zalijepite ih zajedno.

uvrnut

papirnate trake

broj 6. Ova pahuljica također ima 6 latica, ali one nisu izrezane, već presavijene od kvadratnih listova papira prema danom dijagramu.

kako napraviti 3D pahuljicu

br.7. Ovo je pojednostavljenija verzija gornjeg zanata. Ako je svaki dio prethodnog proizvoda imao 7 latica, onda ovaj ima samo 2. Redoslijed rada je isti.

origami

broj 8. Volumen ovom djelu daju rezovi, koji se zatim omotaju prema središtu, čineći letjelicu trodimenzionalnom.

obrt sa zavojem

broj 9. Prekrasne kovrče na radnom komadu harmonike dobivaju se iz tankih rezova koji su napravljeni duž ruba i savijeni u različitim smjerovima.

neobična volumetrijska stvar majstorska klasa korak po korak korak 1

korak 2

Br. 10, 12, 13. Nove snježne pahulje mogu se dobiti već opisanim tehnikama, ali tkanjem papirnatih traka na drugačiji način ili drugačijim brojem rezova za latice.

korak 3

korak 4

korak 5

Veliki ukrasi za uređenje prostorija

Voluminozne snježne pahuljice “uradi sam” jedan su od načina ukrašavanja soba: možete ih koristiti ili.

Tako se ažurna harmonika (br. 1) izrađena od A4 listova može objesiti na strop ili koristiti kao vijenac. Kako ga sastaviti jasno je ilustrirano fotografijama korak po korak.

bijela zvijezda

što će ti trebati

listovi bijelog papira

2

3

4

5

6

7

broj 2. Zanat izrađen od papirnatih čunjeva zalijepljen na bazu, ako je velik, može čak zamijeniti božićni vijenac na vratima, a izgledat će i novogodišnji.

na vratima

broj 3. Ovaj zanat izrađen je prema detaljnim uputama za fotografije danim u nastavku, ali je sastavljen od dva dijela različitih promjera, što dodaje volumen radu.

9

Frosty uzorci od papirnatih pruga

Quilling je tehnika rada s papirom u kojoj se pomoću valjaka od papirnatih traka stvaraju različite kompozicije. Ove trake možete kupiti gotove u trgovinama kreativnog materijala ili ih možete sami izrezati od bijelog ili šarenog papira.

nabran porub

Za motanje komada papira u spiralu koristi se poseban uređaj, ali se lako može zamijeniti običnom čačkalicom ili iglom s velikim okom. Valjci za papir dobivaju različite oblike (kapljica, list, strelica, oko, mjesec i drugi). Kraj spirale mora biti fiksiran ljepilom. PVA ili ljepilo će poslužiti.

Stvaranje trodimenzionalnih je fascinantna aktivnost, da biste se nosili s tim, samo pogledajte video majstorsku klasu i inspirirajte se foto primjerima gotovih radova.

plava

bijela sa srebrom

ružičasta

fotografija 3D papirnate pahulje

naranča

perla

Rad bez škara ili Origami tehnike

Origami je japanska umjetnost savijanja figura bez škara. Od bijelog kvadratnog lista papira možete napraviti ne samo dizalice, već i lijepe snježne pahulje. U pravilu se sastoje od zasebnih modula koji su međusobno zalijepljeni. Teško je razumjeti kako izraditi pojedinačne module od papira koristeći uobičajene uzorke origamista, ali proces postaje iznimno jasan i jednostavan nakon gledanja videa s majstorskom klasom.

Lampe od papira

Velika voluminozna pahuljica izrađena od papira izgleda vrlo impresivno kao noćno svjetlo. Na prvi pogled, stvaranje takve ljepote samostalno izgleda nemoguće, ali u stvarnosti nema ništa teško, samo trebate kupiti mali LED vijenac na baterije.

svjetiljke

Zatim je izrezana velika dvoslojna pahuljica, a između njenih slojeva pričvršćen je vijenac, prekrasna novogodišnja noćna lampica je spremna.

u kombinaciji s girlandom

Postojeća rasvjetna tijela u interijeru (luster, podna lampa, noćno svjetlo) možete ukrasiti velikim papirnatim rukotvorinama, ali u ovom slučaju ne možete koristiti žarulje sa žarnom niti. Mogu zapaliti papir i izazvati požar.

Novogodišnji privjesak

ideje za dekor

Od čega još možete napraviti voluminozne snježne pahulje?

Papir je materijal koji se najčešće koristi za izradu novogodišnjih ukrasa raznih veličina, ali nije jedini materijal od kojeg se može napraviti prekrasan dekor za Novu godinu. Voluminozna snježna pahuljica vlastitim rukama može se heklati, tkati od perli, izrezati i sašiti od filca. Za izradu takvih zanata možete koristiti potpuno neočekivane materijale, na primjer, građevinsko brtvilo, polistirensku pjenu, pa čak i plastične boce.

Ažurna ljepotica izrađena od ljepila i brtvila

Silikonsko brtvilo ili vruće ljepilo iz pištolja omogućuje vam stvaranje neobičnih ažurnih uzoraka koji se mogu objesiti na božićno drvce poput igračke ili koristiti kao unutarnji dekor. Takvi ukrasi mogu se kupiti u trgovini, ali ih je lako napraviti vlastitim rukama.

ljepilo

Za rad će vam trebati:

  • predlošci snježnih pahulja ispisani na papiru;
  • staklo;
  • vruće ljepilo ili silikonsko brtvilo;
  • PVA ljepilo ili bijela boja za decoupage;
  • iskrice ili veliki kristali soli.

Korak po korak upute:

  1. Stavite čašu na papirnati predložak. Zatim ga odmastite brisanjem pamučnim jastučićem namočenim u bilo koju otopinu koja sadrži alkohol.
  2. Ljepilom ili brtvilom nacrtajte zimski uzorak i pustite da se stvrdne. Zatim pažljivo izvadite iz stakla.
  3. Skoro gotov zanat premažite PVA ljepilom ili bijelom decoupage bojom i pospite šljokicama (krupnom soli). Ali čak i ako ostavite proizvode prozirne, izgledat će dobro.

snježne pahulje

od pva

posuti šljokicama

Velike snježne pahulje od pjenaste plastike i izolona

Za ukrašavanje školske dvorane, sobe u vrtiću ili stvaranje nevjerojatne zimske atmosfere u studiju idealne su velike snježne pahulje od pjenaste plastike ili izolona. Kada radite s ovim materijalima, trebat će vam najmanje alata i vještina.

svjetlo

Dakle, za izradu dekoracije od pjene trebate samo:

  • pjenasti list debljine 4 mm;
  • šablona za pahulje;
  • olovka;
  • građevinski ili tiskarski nož.

obrt iz izolona

Kako to učiniti:

  1. Pričvrstite na pjenu. Možete ga isprintati na papir i zatim izrezati. Olovkom iscrtajte obrise šablone.
  2. Nakon toga, oštrim građevinskim nožem izrežite po označenim linijama. Morate raditi pažljivo i polako kako se pjena ne bi raspala. Neravnine se zatim mogu izbrusiti finim brusnim papirom.
  3. Gotovi rad može biti prekriven svjetlucavima, a ako će biti obješen, onda zalijepite petlju.

ideje

Ponekad se za rezanje pjenaste plastike koristi uređaj za spaljivanje drva, ali ne može svatko raditi s njim, pa je bolje polako rezati oštrim nožem.

Novogodišnji obrti iz izolona sastavljaju se od zasebno izrezanih latica, koje su zalijepljene vrućim ljepilom. Da biste dobili željeni volumen i savijali latice zraka, mogu se zagrijati sušilom za kosu ili glačati. Osim toga, tako lijepo zimsko cvijeće ukrašeno je perlama i obojeno plavom bojom duž obrisa.

nove pahulje

Nova godina

ukras

gotov proizvod

s kuglicom

fotografija 2

Snježno stablo od plastičnih boca i kartona

Oblikovano dno plastičnih boca idealno je kao osnova za trodimenzionalnu snježnu pahuljicu, koja se može koristiti za izradu novogodišnjeg obrta.

snježne pahulje iz boca

Da biste napravili prekrasno stablo prekriveno snijegom, trebat će vam:

  • plastične boce (bolje je uzeti bezbojne ili plave);
  • bijela akrilna boja;
  • tanka četka;
  • karton;
  • ljepilo;
  • tanka satenska vrpca (juta ili debela nit);
  • šilo;
  • pisaći nož.

fotografija 2

Faze rada:

  1. Od kartona izrežite i sastavite trodimenzionalni model stabla. Položaj grana može se napraviti kao na fotografiji ili možete smisliti sami.
  2. Pomoću noža odrežite dno boca. Vrućim šilom napravite u njemu rupu za omču.
  3. Pomoću tanke četke nanesite mrazne uzorke na plastične praznine. Možete slikati ne samo bijelom bojom, već, na primjer, na plavim prazninama bijelom bojom, a na prozirnim plavom bojom.
  4. Nakon što se boja osuši, napravite omče i objesite ih na drvo ili ih koristite za ukras.

fotografija 3

fotografija 4

fotografija 5

fotografija 6

Volumetrijske snježne pahulje od papira oduševljavaju i daju dobro raspoloženje. Možete ih pokloniti tako što ćete voljenoj osobi ispržiti komadić zimske bajke i topline svoga srca.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki