Tajni jezik beba




Foto: iStock/Gulliver

U “Tajnom jeziku beba” (IC “Siella”) Hogg, uz pomoć novinarke Melinde Blau, prijateljski raspravlja o raskrižju ranog roditeljstva, dajući primjere iz svoje prakse kao medicinske sestre, primalje i babysitterice.

Britanka koju je njezin prijatelj nazvao Baby Talker, koristi jednostavne tehnike poput H.A.S.V. – prehrana, aktivnost, san i vrijeme za sebe. Prema autorici, strukturirana rutina svakodnevnog života donosi osjećaj sigurnosti za sve u obitelji te ističe da rutina znači da majka i otac mogu planirati svoj život.

Za one koji se boje riječi “mod”, Hogg objašnjava da je to sposobnost da budete fleksibilni i sposobni prilagoditi se prema “tipu” bebe – beba anđeo, beba iz udžbenika, osjetljiva, energična i ljutita beba. Knjiga govori io ključnim aktivnostima u životu novorođenčeta, kroz primjere ispitujući obrasce ponašanja i psihičke reakcije koje se ponavljaju kod svih roditelja.

Tracy Hogg emigrirala je u SAD početkom 1990-ih kako bi donijela svoje znanje medicinskog stručnjaka, mudrost majke dvoje djece i stručnost nekoga tko je radio s djecom više od dvadeset godina. Njezine su knjige prodane u tisućama primjeraka i još uvijek se nalaze na stolovima mladih roditelja diljem svijeta. Godine 1995. Hogg je osnovao tzv Baby Technique individualno savjetuje roditelje i organizira grupne tečajeve na kojima je podučavao do svoje smrti.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki