3 gnojiva, nakon kojih će crassula procvjetati s bujnim šeširom: svaki vrtlar treba znati

Mnogi ljudi vjeruju da Crassula, ili stablo novca, ne cvjeta kada se uzgaja u zatvorenom prostoru, ali to nije istina.

Prema riječima stručnjaka internetske publikacije BelNovosti, agronoma i krajobraznog dizajnera Anastazije Kovrizhnykh, ako za biljku stvorite uvjete koji su bliski prirodnim i redovito primjenjujete gnojidbu, ona će redovito cvjetati i oduševiti svojom ljepotom.

Tekuće gnojivo od koprive i maslačka

Tekuće gnojivo od koprive i maslačka savršeno je za cvjetna stabla novca.

Za pripremu uzmite šaku svježe koprive i listova maslačka, prelijte s 10 litara vode i ostavite da stoji 4-5 dana. Nakon razdoblja odmora, možete zalijevati i prskati mastnicu ovom infuzijom.

Sada je, nažalost, nemoguće pripremiti ovaj sastav – nema maslačaka ili koprive, a infuzija takvog gnojiva kod kuće ne bi bila najbolja opcija. Ali s početkom ljeta, bio bi zločin ne koristiti ovaj recept.

Crassula
Fotografija: © Belnovosti

Pepeo

Dobre rezultate daje i jasen. Ovo je klasično organsko gnojivo koje se može razrijediti vodom u pastu i koristiti za zalijevanje masnjaka nakon razdoblja mirovanja.

Opskrbljuje biljku esencijalnim mikroelementima, ali ne sadrži dušik.

Treset

Također možete koristiti infuziju treseta. Da biste ga pripremili, morate uliti čašu treseta s kantom tople vode i ostaviti 24 sata.

Ova infuzija sadrži huminske kiseline, koje potiču rast i cvjetanje biljaka.

Ranije smo vam rekli zašto perje luka požuti.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki