Pismo mojoj nerođenoj bebi

slatka beba

Ima još nekoliko mjeseci do našeg susreta, ali već ti pišem pisma. (Ovo bi mogao biti prvi od milijun puta da ćeš se podsjetiti da je tvoja majka spisateljica – sentimentalna spisateljica. Upozorio sam te.) Počeo sam sa pismima jer cijelo vrijeme mislim na tebe, i iako sam Nosim te sa sobom samo nekoliko mjeseci, osjećam da imam toliko toga za podijeliti s tobom. Sve je to u maloj bilježnici na mom noćnom ormariću koju ću ti dati jednog dana kad porasteš. Postoji pismo o tome kako sam upoznao tvog oca, drugo o danu kada si postao stvarnost, i još o tvojim baki i djedu i drugim posebnim ljudima koji te vole. Vidiš li? Rekao sam ti da sam sentimentalan pisac.

U svim ovim pismima predstavljam se kao majka kakva želim biti. I dok je ovo težak zadatak i ne mogu sve isplanirati, imam ti neka obećanja koja ću ispuniti.

Obećavam da ću započeti i završiti tvoje dane podsjetnikom da te obožavam. Noću ću ti reći “Volim te”, a ujutro ću te probuditi blagim glasom i osmijehom, kao što je to moja majka radila sa mnom. Možda vam se to čini kao sitnica, ali vjerujte mi, to je sjajan početak dana, a kad budete tinejdžer, bit ćete mi zahvalni što nisam navukao zastore i vikao na vas da ustanete.

Kada isprobavate nove stvari, obećavam da neću pokazati da sam malo (ili vjerojatnije, puno) uplašen. Duboko u sebi možda sam zabrinut, tjeskoban ili potpuno prestravljen onim što bi ti se moglo dogoditi ako ne uspiješ, ali neću dopustiti da te moji strahovi zaustave. Reći ću ti da pokušaš, učini to, vjeruj u sebe. Obećavam da ću ti vjerovati.

Obećavam da ću ti prirediti sjajne rođendane. Bilo da puniš 1 ili 35, obećavam ti balone i konfete i kolače i zabave iznenađenja. Ponekad će vam se svidjeti, ponekad će vam se činiti glupo, ali gledajući unatrag, znat ćete da ste slavili s ljudima koji su vas najviše voljeli.

Obećavam da kada napravite male greške, neću vam ukazivati ​​na njih. I kada napraviš velike greške, da te pustim da naučiš lekciju, a da te ne prestane voljeti.

Obećavam da ću ti napraviti knjižnicu. Naučit ću te čitati, a zatim ću s tobom podijeliti sve priče, istinite i izmišljene, koje su me učinile onim što jesam. Bit ću uz tebe dok otkrivaš svijet Harryja Pottera i kupit ću ti sve knjige Roalda Dahla. Dat ću ti svoju zbirku romana u kojima sam podcrtavao cijele odlomke – kad budeš dovoljno star da ih razumiješ. Obećavam vam život ispunjen riječima, knjigama, maštom i prostorom za kreativnost.

Obećavam da ću biti aktivan – dati primjer i inspirirati vas da se krećete. Bit će šetnje nakon večere, nedjeljno jutarnje trčanje i šetnje plažom. Bit će puno sporta. Nogomet, plivanje, golf, košarka, odbojka, ples – obećavam da ću ti dopustiti da probaš sve što poželiš, ali i da ću odustati kad ti to prestane pričinjavati zadovoljstvo.

Obećavam da ću vas okružiti svim vrstama umjetnosti. Da podijelim s vama svoju ljubav prema pop kulturi, filmovima i glazbi, Hollywoodu i Broadwayu. Vodit ću te u muzeje i galerije i neću imati ništa protiv kada postaneš okorjeli obožavatelj nečega ili nekoga. Ako obećaš da mi se nećeš smijati, pokazat ću ti čak i svoj domaći poster Justina Timberlakea iz 2001.

Kad imaš loš dan, obećavam ti da ću te saslušati. Ili vas ostaviti na miru, što god vam treba. A kad si ljut na mene, obećavam da ću imati razumijevanja i strpljenja. Ili barem pokušati.

Iz godine u godinu, obećavam ti vrijeme s tvojim ocem, samo vas dvoje. Podržavat ću ovaj odnos i poticati ga da bude poseban kao što je bio moj s ocem. Zajedno ćete ići na kampiranje, igre i putovanja i podijeliti mnoge uzbudljive trenutke.

Obećavam da ću biti iskren s tobom, čak i kad je teško, ali također obećavam da ću te zaštititi. Kad trebaš nešto razumjeti, reći ću ti, ali ako će ti više naštetiti nego pomoći, zadržat ću to za sebe. Obećavam da ću pokušati napraviti razliku.

Obećajem da ću obilježiti važne trenutke, napraviti fotografije i albume, dokumentirati velike korake u vašem životu. Naučit ću te cijeniti male stvari i navečer ću te pitati na čemu si zahvalan, kao što je to radila moja mama. Dat ću ti perspektivu, mir i nadu.

Ali najviše od svega, obećavam da ću ti pokazati ljubav u svim njenim oblicima. Voljet ću tebe i tvog oca i naše prijatelje i naše obitelji. Riječima i djelima reći ću ti i pokazati, a ako se samo jedno od mojih obećanja može ispuniti, neka to bude ovo. Osjetit ćete toliko ljubavi da vas to ispunjava i čini da se osjećate sigurno.

Jedva čekam da te upoznam.

već te volim

Mama

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki