Kako odmah hraniti grožđe za izvrsnu berbu: ljetni stanovnici otkrili su svoje tajne

Neki smatraju da bi gnojidba grožđa trebala biti završena do kraja rujna, ali se hranjiva mogu dodavati i tijekom listopada.

Gnojiva se apsorbiraju ništa gore.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner krajolika, napominje da je postupak primjene gnojiva izuzetno važan. To pomaže u jačanju imunološkog sustava biljke i povećava šanse za uspješnu zimu.

Također, pravilno odabran skup hranjivih tvari omogućit će vam da sljedeće godine prikupite velike i slatke grozdove.

Na koja gnojiva treba obratiti pozornost?

Pepeo

Ova vrsta gnojiva je vrlo pogodna za grožđe, tako da ga možete sigurno koristiti. Ako je moguće, bolje je pripremiti pepeo od ljuske sjemenki suncokreta. Ovo se smatra najvrjednijom opcijom za grožđe.

grožđe
Fotografija: © Belnovosti

Uobičajeno je uzeti jednu i pol čašu pepela po kanti vode. Međutim, ne biste ga trebali odmah zalijevati hranjivim sastavom: pričekajte laganu fermentaciju.

Humus

Iskusni ljetni stanovnici znaju da definitivno nije moguće koristiti svježi gnoj za hranjenje grožđa u jesen. Najbolje se ponaša humus star godinu dana.

Za svaku biljku potrebno je desetak litara gnojiva. Ova vrsta gnojidbe idealna je za pjeskovito tlo.

Superfosfat

Ovaj proizvod je savršen za jesen. Trebat ćete uzeti tri litre vruće vode i otopiti dvadeset žlica mineralnog gnojiva u tekućini.

Zatim na deset litara vode uzmemo nepunu čašu koncentrata (oko 150 ml) i zalijemo.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki