Kako se iskusni vrtlari riješe mahovine i lišajeva na drveću u jednom tretmanu: tajna je otkrivena

Mnogi ljetni stanovnici nastoje svim silama osloboditi voćke koje rastu u njihovim vrtovima od mahovine i lišajeva, ali koliko god se trudili, ne mogu ostvariti svoje planove.

Ako ste jedan od njih, poslušajte savjet stručnjakinje iz internetske publikacije BelNovosti, agronomkinje i krajobrazne dizajnerice Anastazije Kovrizhnykh, koja je govorila o čudesnom tretmanu koji vam omogućuje da postignete ono što želite u jednom potezu.

Uključuje upotrebu 3% otopine željeznog sulfata.

Sredstvo se nanosi na voćke prskanjem.

Pravo vrijeme za postupak je kasna jesen, kada na granama nema lišća.

Deblo
Fotografija: © Belnovosti

Ako ste odlučni započeti obradu prije nego što lišće padne, tada biste trebali koristiti istu otopinu željeznog sulfata, ali u nižoj koncentraciji – dovoljno je 1%.

I dok neki vrtlari sumnjaju je li lišajeve i mahovinu uopće potrebno uklanjati s drveća, drugi kao argument navode činjenicu da te “tvorevine” na deblima i granama začepljuju dišne ​​pore biljke.

Kao što razumijete, to ne može utjecati na rast i razvoj stabala.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki