Liječnik upozorava na ozbiljne posljedice uzimanja antibiotika!

Ljudski mikrobiom je zajednica mikroorganizama – bakterija, arheja, gljivica, virusa, koji egzistiraju u simbiozi s čovjekom. Doktorica Olga Shupo ističe kako utječe višekratna primjena antibiotika.

Prema specijalistu uzimanje antibiotika ubija mikrofloru, što utječe na proizvodnju potrebnih hormoni i vitamini za optimalno funkcioniranje organizma.

U tom smislu, pacijent može doživjeti sindrom kroničnog umora. Ovo stanje karakterizira stalni osjećaj umora, smanjene radne sposobnosti i premora, koji ne nestaju ni nakon dobrog sna i dugotrajnog odmora.

Kako tijelo signalizira akutnu potrebu za omega-3?

Mikrobiom je od temeljne važnosti za ljudsko zdravlje jer svojim djelovanjem dopire do gotovo svih tjelesnih sustava, a povezan je s mnogim procesima, pa čak i s razvojem nekih bolesti – primjerice, onkoloških, napominje liječnica.

Mikroflora također utječe na emocije, na emocionalnu inteligenciju čovjeka, zaključuje stručnjakinja./ zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki