Što učiniti sa slatkim paprikama kako bi rodile i zimi: trikovi iskusnih vrtlara

Samo ljetni stanovnici koji već dugi niz godina uzgajaju slatku papriku na svojoj parceli znaju da ova kultura može donijeti žetvu čak i s početkom zime.

Da biste to učinili, rekla je stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom znanstvenica, dizajnerica krajolika Anastasia Kovrizhnykh, morate presaditi grmlje s otvorenog tla u posude.

Iako je biljkama potrebna njega, ne treba se bojati – nije ništa teže od onoga što se koristilo dok su paprike rasle u plasteniku.

Ali sam proces transplantacije zahtijeva određeno znanje.

Nije dovoljno samo presaditi biljke u kutiju i staviti ih na prozorsku dasku – bez uklanjanja svih plodova i skraćivanja izdanaka osuđujete papriku na smrt.

Papar
Fotografija: © Belnovosti

Umjesto toga, nakon kopanja svaki se izdanak mora skratiti, nakon čega se biljka presađuje u posudu napunjenu svježom zemljom.

Osim toga, nadzemni dio biljke mora se tretirati otopinom Epin ili Novosila.

Sada možete biti sigurni da će paprika nastaviti davati plodove, i to tijekom cijele zime.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki