Za opuštene igre na otvorenom




Foto: iStock/Gulliver

Teško nam je zamisliti ljeto bez odmora na moru i plaži, čak i kada nam je dijete malo. No čak i ako niste odabrali ovu destinaciju, tople mjesece svakako planirate provesti vani, pod milujućim zrakama vrelog sunca. Kako biste maksimalno uživali u ovom prekrasnom godišnjem dobu, razmislite o zaštiti od sunca za cijelu obitelj, počevši od njege najmlađih članova. Međutim, dječja koža višestruko je osjetljivija i ranjivija od kože odraslih, jer je još neojačana, mnogo tanja i mnogo lakše ozlijeđena.

Ne izvodite dijete van za vrijeme ručka

Budući da je ovaj vremenski interval opasan i za odrasle, zamislite kako to može utjecati na dijete. Ne kaže da se morate zaključati u hotelsku sobu ili kod kuće, ali barem se sakriti u debelu hladovinu. U slučaju da ljeto provodite u gradskim uvjetima, na tržištu postoji veliki izbor kolica s UV filtrom koji će se pobrinuti za dobru zaštitu tijekom cijelog dana.

Koristite šešire i odjeću od prirodnih materijala

Šešir bi trebao imati široki obod koji pokriva lice, uši i vrat vašeg malog nevaljalca, pogotovo ako je mlađi od godinu dana. Što se tiče odjeće, mnogi roditelji djecu odijevaju čak i na plaži kako bi izbjegli direktnu sunčevu svjetlost, što je pak sasvim ispravan potez.

Redovito nanosite kremu za sunčanje

Proizvode za zaštitu od sunca potrebno je nanijeti najmanje pola sata prije izlaganja suncu. Nanesite dovoljnu količinu proizvoda na cijelo tijelo. Nanošenje je potrebno često ponavljati, posebno nakon kupanja, jer voda ispire kozmetiku i izlaže dječju kožu opasnosti. Kod djece je osobito važna redovita primjena kozmetike kako vaše blago ne bi bilo izloženo štetnim zrakama.

Koristite kozmetiku razvijenu za dječju kožu

Dječja koža mnogo je nježnija i ranjivija od kože odraslih, stoga joj je potrebna maksimalna zaštita. Nije navikla na sunce i stoga treba koristiti proizvod za zaštitu od sunca s faktorom najmanje SPF 30. Kozmetika za zaštitu od sunca za djecu pruža zaštitu širokog spektra i sadrži hipoalergene sastojke.

Za zaštitu nježne dječje kože koristite Carroten SPF 30 dječje mlijeko u spreju za lice i tijelo. Sadrži vitamine A i E te d-pantenol za sveobuhvatnu njegu dječje kože. Sadrži hidratantne sastojke koji štite nježnu dječju kožu od ljuštenja. Izuzetno vodootporan i s mirisom slatkiša za prekrasno “ukusno” nanošenje.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki