Kako se ne ponašati kao da si mu majka




Fotografija: Thinkstock/Gulliver

Mnoge od nas žena sklone su se ponašati prema svojim partnerima kao da smo im majke, što ih svakako nervira i može ugroziti naš odnos. Ako ne želite biti njegova “mama”, nemojte izgovarati sljedećih 7 fraza:

“Trebaš se ošišati.”

Sjajno je što želiš da tvoj dečko izgleda najbolje što može, ali izbjegavaj mu davati neželjene savjete o stvarima koje može sam shvatiti. Što ako voli svoju dužu kosu ili je planirao dogovoriti sastanak prije nego što ste ga podsjetili? Nemojte biti dosadni i pustite ga da odluči kada će otići frizeru.

“Rublje bi trebalo biti u košari.”

Vidjeti hrpe prljave odjeće može biti toliko razbješnjelo da ste stekli naviku skupljati je nakon što je vaša draga osoba ponovno baci na pod. Najlakše rješenje – nemoj! Ako želi čiste hlače, naći će način. Samo zato što se vaš muškarac ponaša kao dijete ne znači da morate biti poput njegove majke.

“Vrijeme je za spavanje.”

Osim ako nemate seksi planove, najbolje je izbjegavati fraze koje počinju s “Vrijeme je”, “Trebala bi” i “Samo nemoj.” Ti mu nisi majka, pa ga ne bi trebala odgajati.

“Razmišljaš o tome da ovo nosiš?”

Najbolji način za zdravu i sretnu vezu je izbjegavanje kritika. Trebali biste se obraćati svojoj dragoj osobi bez da se osjeća loše. Iako nije dijete, ponekad morate pažljivije postupati s njim. Postoje drugi načini da mu kažete da mu odjeća koju nosi ne pristaje.

“Moraš ovo učiniti!”

Možda imate dugačak popis obaveza, ali ako zvučite poput njegovog šefa koji kuka, sigurno ga nećete natjerati da vam poželi pomoći. Nemojte biti poput mame koja govori sinu što da radi. Umjesto da mu nekoliko puta naređujete ili ga podsjećate da nešto učini, svoj zahtjev jednostavno pretvorite u pitanje – “Laptop nam ne radi. Želite li ga odnijeti na popravak ili da ja to učinim?”

– Ne ustaj, dušo.

Normalno je s vremena na vrijeme razmaziti svoju drugu osobu. Ali ako to radite prečesto, naviknut će se. Ako ne želite da se vaš partner ponaša kao odrasla osoba, neće. Ljudi ulažu samo onoliko truda koliko je potrebno, pa ako mogu ići lijenim putem, hoće. Možda mislite da mu dajete ono što želi, ali ono što muškarac zaista želi je žena koju poštuje i za koju mora raditi.

– Ne možeš na utakmicu, idemo na večeru.

Iako se on voli družiti s vašim prijateljima, ne biste trebali raditi planove, a da o njima ne razgovarate zajedno. Kad jedna osoba donosi sve odluke, to više nije veza, već diktatura.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki