Sadnja krušaka u proljeće: razmotrite niz značajki

Gotovo na svakom mjestu nalazi se kruška – omiljena poslastica odraslih i djece.

Neke se biljke prilično lako ukorijene i ne zahtijevaju posebnu njegu. Ali kruška je prilično hirovita biljka koja od vrtlara zahtijeva vještinu i vještinu.

O sadnji krušaka govorila je Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, učeni agronom i dizajner krajolika.

Ova se kultura smatra kapricioznom i zahtijeva dužnu pažnju u svim fazama rasta.

Ali znajući neke tajne, svaki vrtlar može uzgojiti stablo koje će dati sočne, aromatične plodove.

Kruška
Fotografija: © Belnovosti

Usjev se može saditi iu jesen iu proljeće. Svako razdoblje ima svoje prednosti i mane.

Iskusni vrtlari vjeruju da je najbolje vrijeme za sadnju proljeće, jer će stablo prije mraza ojačati i dobro prezimiti.

Najbolje vrijeme za sadnju je travanj. Važno je mjesto na kojem će drvo rasti. Ovo bi trebalo biti dobro osvijetljeno mjesto gdje će kruška dugo biti izložena suncu.

Osim toga, prostor mora biti zaštićen od propuha. U blizini ne bi trebalo biti zrelih stabala koja će izvlačiti hranjive tvari.

Jama za proljetnu sadnju priprema se u jesen. To se radi tako da se zemlja slegne i zbije. Ako ne pričekate vrijeme, zemlja će se raspasti i sadnica će umrijeti.

Veličina jame za sadnju ovisi o duljini korijena. Obično kopaju rupu 1mX1,5m, pod uvjetom da je tlo na tom području plodno.

U suprotnom, rupa se kopa dublje kako bi se na dnu položio plodni sloj koji se sastoji od pepela i humusa. Zatim se u sredinu zabije klin koji će kasnije mladom stablu poslužiti kao oslonac.

Osim toga, na zidovima jame izrađuju se urezi u koje prodire dodatni zrak.

Za korijenski sustav napravljena je posebna otopina koja se sastoji od mješavine vode, zemlje i pepela.

Prije sadnje sadni materijal neko vrijeme uronite u kantu sa smjesom. Zatim se preostala smjesa ulije na dno rupe i razbiju sirova kokošja jaja, koja će u budućnosti osigurati sadnicu hranjivim tvarima. Zatim pažljivo spuštaju stablo, pokrivaju ga zemljom i čvrsto zbijaju.

Mlado stablo se obilno zalijeva i oko debla se napravi jastuk od zemlje kako bi biljka dobila potrebnu vlagu.

Da bi se stablo ukorijenilo, dobro raslo i dalo bogatu žetvu, morate slijediti savjete iskusnih vrtlara. U tom će slučaju nakon nekoliko godina cijela obitelj dobiti mirisne plodove.

Ranije smo vam rekli kako hraniti češnjak u proljeće.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki