Dan očeva obilježavamo raznim inicijativama




Foto: iStock/Gulliver

19. lipnja slavimo Dan očeva koji se u preko 80 zemalja obilježava treće nedjelje u lipnju.

Još jednu godinu Nacionalna kampanja „Budi otac“ slavi ovaj praznik, čime želimo zahvaliti muškarcima koji su uz djecu Bugarske, bez obzira jesu li očevi (biološki ili ne), djedovi, stričevi, pradjedovi očevi, učitelji, treneri itd.

Jer briga o muškarcima i njihov model ponašanja nisu ništa manje vrijedni i značajni za našu djecu od brige o majkama.

Kada, gdje i što? Javna događanja povodom Dana očeva organizirat će se diljem zemlje.

Mnoge organizacije iz cijele zemlje sudjelovat će u Danu sa svojim inicijativama.

Nacionalna kampanja „Biti otac“ započela je 2013. godine kada se 10 nevladinih udruga ujedinilo oko cilja skretanja pozornosti javnosti na važnost uloge oca za potpuni razvoj djeteta.

U proteklom „Tjednu očeva – Otac za primjer“ (studeni 2015.) uključile su se brojne obitelji i preko 100 različitih organizacija iz zemlje.

„Biti otac” dio je MenCare globalne kampanje za očinsku skrb koja se održava u više od 35 zemalja na 5 kontinenata. Cilj MenCarea je podržati muškarce u njihovoj ulozi brižnih, poštenih, odgovornih i neagresivnih roditelja i skrbnika , za podršku uspješnom razvoju djece i odnosa u obitelji.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki