Jedite jabuke za veći libido




Fotografija: Thinkstock/Gulliver

Poznato je da su jabuke zdrava, niskokalorična namirnica, ali mogu biti i obećavajući afrodizijak, piše Daily Mail pozivajući se na talijansko istraživanje.

prema njemu voće povećava zadovoljstvo seksa kod žena. Znanstvenici su pronašli vezu između poboljšane seksualne funkcije kod zdravih žena i redovite svakodnevne konzumacije jabuka.

Znanstvenici su proučavali 731 zdravu Talijanku u dobi od 18 do 43 godine. Svi sudionici su zamoljeni da navedu koliko često konzumiraju jabuke i da govore o svojim drugim prehrambenim navikama. Potom su podijeljeni u dvije skupine – u jednoj su sudionice redovito konzumirale jabuke s više od jedne jabuke dnevno, a u drugoj dame nisu toliko naglašavale voće, s manje od jedne jabuke dnevno.

Sudionici su zatim zamoljeni da odgovore na 19 pitanja o svojoj seksualnoj aktivnosti, uključujući učestalost i opće zadovoljstvo, čime se određuje njihov indeks seksualne funkcije.

Utvrđeno je da uzimanje jedne jabuke dnevno povećava indeks, što znači i povećanje užitka u seksu. Znanstvenici smatraju da je razlog tome taj jabuke sadrže tvar floridzin, koja je vrlo slična ženskom spolnom hormonu estradiolu. Ima veliku ulogu u seksualnom uzbuđenju.

Izvor bgnes

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki