Kako ne pokvariti prvi spoj: 5 popularnih pogrešaka – najbolje ih je izbjegavati

Kako biste stvorili dobar dojam o sebi i pobudili simpatije kod sugovornika, pokušajte izbjeći sljedeće uobičajene pogreške na prvom spoju.

Nemojte imati prevelika očekivanja

Nemojte misliti da ćete na prvom spoju početi graditi zajedničku budućnost. Ne smijete se šaliti na račun zajedničkog života niti davati glasne izjave o karakteru vašeg sugovornika, poput one da bi bio dobar otac/majka – vi ga uopće ne poznajete.

Ne govori o starim pritužbama

Naravno, svatko od nas ima neko iskustvo u vezama, a ono nije uvijek ugodno. Ipak, pripazite da pri prvom susretu s potencijalnim partnerom ne započnete razgovor o starim pritužbama – tu temu prepustite psihologu.

Ne pričaj o politici

Prvi spoj nikako ne treba pretvarati u političku raspravu. Ako vam je važno da muškarac/žena ima slične političke stavove, pričekajte barem do drugog spoja kako biste izbacili one koji se ne uklapaju u ovaj kriterij.

Nemojte se izolirati

Nekim ljudima može biti teško pričati o sebi na prvom spoju, ali važno je podijeliti barem neke aspekte svog života. Razgovor o vašim interesima ili hobijima može pomoći započeti razgovor i učiniti ga zanimljivijim za oba sudionika.

Par
Fotografija: © Belnovosti

Nemojte biti previše uporni

Ako seks smatrate logičnim nastavkom prvog spoja, budite spremni na činjenicu da stavovi vašeg partnera o ovom pitanju mogu biti drugačiji. Važno je biti siguran u sebe i moći mirno prihvatiti odbijanje. To je ponašanje koje drugim ljudima izgleda najprivlačnije.

Prethodno smo razgovarali o tome zašto su otvorenost i “ranjivost” u odnosima korisne.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki