Orgazam poboljšava komunikaciju u paru




Fotografija: Thinkstock/Gulliver

Američki znanstvenici otkrili su još jedan razlog zašto s partnerom ući među plahte – orgazam ne samo da jača intimni odnos između partnera, već i poboljšava komunikaciju među njima, objavio je New York Daily News.

To objašnjavaju autori studije sa Sveučilišta Connecticut nakon orgazma oslobađa se prosocijalni hormon oksitocin koji pomaže u izgradnji različitih odnosa. Djeluje kao “serum istine”partneri postaju otvoreniji i spremniji razgovarati pozitivno na način na koji ne bi prije snošaja.

Stvoreno ozračje emocionalne ugode i iskreni razgovori pridonose jačanju intimnosti među njima.

Osim otpuštanja oksitocina, razine hormona stresa kortizola padaju nakon orgazma, što dodatno olakšava pozitivnu komunikaciju.

Istraživači su također otkrili da alkohol, koji je poznat po tome što “odvezuje jezik”, ne djeluje na sličan način kao oksitocin. Razgovori nakon seksa u kombinaciji s alkoholom nisu tako iskreni i intimni kao nakon prirodnog orgazma.

Također se pokazalo da ako su partneri pili i ne dosegnu vrhunac u spolnom činu, povećava se vjerojatnost da njihovi razgovori neće biti posebno pozitivni.

Izvor: BTA

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki