Koje su situacije u vezi gore od afere?

Varanje je način koji će sigurno pomoći u kvaru odnosa para. Afera koju je započeo jedan od partnera uništit će povjerenje koje je osnova svake veze.

Čini se da nema ništa gore od nevjere i izdaje. Ali to je samo na prvi pogled.

Postoje stvari koje mogu uništiti vezu čak i brže od izdaje. Može se navesti nekoliko njih.

Dijeljenje smještaja zbog pogodnosti

Ako ništa ne ometa miran život svakog partnera, onda je to dobro. Ali praktičnost ponekad postaje opasna.

To je istina kada u paru nema osjećaja, ali muškarac i žena i dalje nastavljaju živjeti zajedno kako bi dobili ono što žele. Osjećaju da moraju biti zajedno jer imaju neke ciljeve, primjerice, trebaju odgajati dijete, otplatiti kredit.

dama
Fotografija: Pixabay

Boravak u blizini s vremenom će postati dosadan, što će dovesti do svađa i sukoba.

Manipulacija voljenom osobom

Jedan partner može koristiti drugog za svoje potrebe.

On će to učiniti svjesno, na primjer, takav partner će učiniti da se njegova voljena osjeća kao beznačajnost, pokušat će sniziti svoje samopouzdanje stalnim kritikama kako bi osjetio vlastitu superiornost. Loše je što takav stav može negativno utjecati na osobu kojom se manipulira.

Čak iu njegovoj sljedećoj vezi zbog toga mogu nastati problemi.

Namjerno izbjegavanje vezanosti

Osoba može sakriti svoje osjećaje, možda neće pokazati svoju naklonost prema svom odabraniku, kako ne bi postala ranjiva. Partner će zbog toga patiti, jer će sumnjati postoji li ljubav u paru, vrijedi li nastaviti ovu vezu.

Činit će mu se da je roman uzalud započet, da na njega ne vrijedi gubiti vrijeme. Sve to neće imati najbolji učinak na psihičko stanje partnera.

Snishodljiv ton

Osoba može početi ne samo prezirati svog ljubavnika, već i razgovarati s njim snishodljivim tonom. Tako pokazuje partneru da se smatra višim, pametnijim, boljim od njega.

U vezi u kojoj nema ravnopravnosti nitko neće biti sretan. Takvo će sjedinjenje biti toksično i nezdravo.

Neiskrenost

Ne možete graditi vezu na prevari. Na samom početku može se činiti da uz pomoć male laži možete impresionirati partnera i natjerati ga da se zaljubi.

Ali problem je u tome što će se s vremenom laži morati zaobilaziti, za to će trebati izmišljati sve više i više novih načina. Partneri neće biti opušteni, morat će stalno izmicati.

Sve će to, naravno, biti stresno i neće vam omogućiti da stvorite sretnu zajednicu.

Gore navedene situacije izgledaju beznačajne i sitne. Ali zapravo, oni mogu u nekom trenutku ugroziti postojanje para.

Da se to ne dogodi, potrebno je izbjegavati ne samo afere sa strane, već i stvaranje takvih situacija. To će omogućiti partnerima da zadrže povjerenje u vezi i da se cijelo vrijeme osjećaju kao jedno.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki