Vrijedni savjeti ako želite sami obojiti kuću: Korak po korak što trebate učiniti

Jedan od najboljih načina da obnovimo svoj dom svakako je njegovo bojanje. Kada je naša kuća lijepo obojana, to daje novi život prostoru, poboljšava njegovu auru i definitivno dobiva vlastiti identitet. Takav proces, međutim, ima i svoje poteškoće, pogotovo ako ste ga odlučili sami bojati.

Zato smo u nastavku sakupili 6 potrebnih koraka koji kombiniraju tehniku ​​i organizaciju i učinit će vaš život lakšim, a dom kao nov!

Prvo, brusni papir

Savršen rezultat obično zahtijeva jednako savršen početak. U našem slučaju to znači da površinu koju bojimo treba očistiti od trošnih materijala, nesavršenosti i tragova, potpuno osušiti i zatim “staklopapirirati”, kako bi se postiglo dobro prianjanje nove boje na staru.

Primer prošao

Jedna od glavnih briga onoga tko sam odluči bojati svoju kuću je da možda neće postići ujednačen konačni rezultat, bez mrlja i neravnina. Brzo nanošenje visokokvalitetnog temeljnog premaza rješenje je da se to izbjegne. Naime, prema riječima stručnjaka, primer u sivim nijansama nudi još bolje prekrivanje mrlja u kombinaciji s živošću boje koju ste odabrali.Pritisnite papirnu traku lopaticom za kit

U ovom trenutku trebali biste oblijepiti papirnatom trakom (po mogućnosti ne smeđom) okvire vrata, prekidače, okvire vrata i prozora i ukloniti čak i čavle s okvira koji mogu biti prisutni, tako da možete lako “rezati”. Zatim, oko sat vremena nakon bojanja, skinite traku tako da je dobro pritisnete nožem za kit i učinkovito je ‘zapečatite’ kako biste bili sigurni da nećete pronaći nikakve znakove nove boje!

Recite ne otiscima

Koliko god bili pažljivi, vjerojatno je nemoguće izbjeći kapljanje boje na pod, a kada kapne, najvažnije je odmah je obrisati prije nego što se upije. Ako opet želite smanjiti veličinu “oštećenja”, najbolje je da na radno mjesto stavite veliku tkaninu (po mogućnosti pamučnu).

Odrežite traku nakon što se boja osuši

Pričekajte da se boja potpuno osuši (najmanje jedan dan), zatim nožem odrežite rubove, sredinu sloja boje i na kraju povucite traku. Na taj način ćete izbjeći stvaranje neželjenog tankog sloja boje između trake i zida, što bi se dogodilo kada biste traku povukli s lajsne nakon što se boja osušila.

Izbjegavajte razlike u boji

Kada valjkom prijeđete preko boje koja se jedva stigla osušiti, velika je vjerojatnost da će se u različitim slojevima boje pojaviti neka “iritantna” dva tona koja tamo ne želite. Dobar savjet da se toga riješite je da ne dopustite da se valjak gotovo osuši, već ga redovito umačite u čamac tako da uvijek bude napola pun i da obris prethodnog poteza bude odmah prekriven sljedećim. I naravno – gdje je potrebno – možete napraviti i korektivne poteze.

zvijer vijesti.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki