Dijete sluša “krivu” glazbu: trebaju li roditelji brinuti o tome?

U većini slučajeva roditelji su užasnuti izvođačima i tekstovima kojima se njihova djeca dive.

Odraslima se čini da dijete može formirati pogrešne stavove i vrijednosti samo zato što je zauzeto slušanjem “pogrešnih” skladbi.

Naravno, svi bi htjeli da im djeca slušaju samo klasiku, ali svaka generacija ima svoj glazbeni ukus s kojim se morate pomiriti.

Trebate li se brinuti ako vaše dijete sluša “krivu” glazbu?

Jednostavno se uklapa u tim

Mnogi odrasli zaboravljaju da djeca imaju svoje kriterije za ulazak u određenu skupinu. Da bismo postali “svi” i pridružili se timu, moramo dijeliti ukuse većine.

glazba, muzika
Fotografija: Pixabay

Stoga je za dijete slušanje određenih izvođača samo način da pronađe prijatelje.

Sjeti se sebe

Svaka generacija kritizira ukuse svoje djece, smatrajući ih “opasnim” i “pogrešnim”. U većini slučajeva i roditelji su jednom slušali glazbu koja im se činila čudnom i izazovnom, prisjećaju se stručnjaci.

Stoga ne biste trebali brinuti prije vremena.

Vi ste zaduženi za obrazovanje

Dijete može slušati glazbu samo zato što mu se sviđa glas izvođača ili tempo skladbe. To ne znači da sve što čuje doživljava kao poziv na akciju.

Ne zaboravite da ste vi, a ne izvođači, zaduženi za odgoj djece. Sve što ste uspjeli usaditi u svoje dijete odredit će stupanj utjecaja okolnog svijeta na njegovu osobnost. Ako ste svoj zadatak izvršili 100%, nema potrebe za brigom.

Zabranjuje samo gorivo kamata

Važno je zapamtiti da izravne zabrane treba izbjegavati. Inače će djetetu “kriva” glazba biti još zanimljivija i privlačnija.

To je posebno izraženo kod adolescenata.

Pridružite se audiciji

Vrlo je moguće da vam se glazba nije svidjela samo zato što je niste imali vremena ispravno ocijeniti. Ponekad je potrebno pažljivije slušati tekstove.

Stoga pokušajte upoznati djetetov ukus kako biste bolje razumjeli njegove interese, ukuse, iskustva i potrebe.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki